Чизкейк з козячого сиру та карамельним соусом з лайму та гуави
Тенденції в Смаках

Чизкейк з козячого сиру та карамельним соусом з лайму та гуави

Козячий сир і сік лайма надають чизкейку цікавого пікантного присмаку. Нотки кокосового горіха в коржі, приправа до випічки та карамельний соус з гуавою насичують страву тропічним ароматом.
  • 23

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Корж:
  • 1/3 склянка цукру
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • 1/4 склянка густих вершків
  • 1 ч.л кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч.л екстракту ванілі
  • 1 ч.л Приправа до кави та десертів
  • Цедра 1 лайму
  • Карамельний соус з гуавою:
  • 3/4 склянка цукру
  • 1/2 склянка подрібненого обсмаженого мигдалю
  • 6 ст.л масла, порізаного на шматки
  • 1/2 склянка густих вершків
  • 1/4 склянка желе гуави
  • 1/4 ч.л Приправа до випічки та десертів
  • 1 ст.л цукру
  • 1/4 ч.л меленої гвоздики
  • 2 ст.л обсмаженої кокосової стружки
  • 2 ст.л розтопленого масла
  • Начинка для кексу:
  • 150 r розм’якшеного вершкового сиру
  • 150 r розм’якшеного козячого сиру

Приготування

  • 4 порційні формочки змазати маслом і посипати борошном (3/4 чашки). На дно кожної формочки покласти кружечок пергаментного паперу. Викласти формочки на деко та відкласти на деякий час.

  • Для коржа розмолоти мигдаль, цукор і гвоздику в кухонному комбайні. Додати кокосову стружку та масло, все змішати. Рівномірно розділити по формочках та щільно притиснути до дна.

  • Для начинки помістити всі інгредієнти в кухонний комбайн. Збивати до однорідної консистенції. Рівномірно розділити по формочках.

  • Випікати в попередньо розігрітій до 160С° духовці протягом 25 хвилин, доки кекси трохи не піднімуться і середина не стане щільнішою. Залишити охолоджуватися на решітці. Накрити. Залишити в холодильнику на 1 годину до повного охолодження.

  • Для карамельного соусу з гуавою покласти цукор і масло в невелику каструлю та готувати і помішувати вінчиком на середньому вогні протягом 6 - 7 хвилин, доки суміш не стане темно-янтарного кольору. Повільно влити вершки, додати желе гуави і приправу до випічки та десертів. (Суміш буде пінитися). Постійно помішувати протягом 1 - 2 хвилини, доки соус не загусне.

  • Відокремити кекси від кожної формочки за допомогою ножа. Викласти кекси на десертні тарілки і зверху полити 2 столовими ложками карамельного соусу з гуавою. При бажанні посипати обсмаженим подрібненим мигдалем.