Риба зі скоринкою і рататуй а ля Планча
Тенденції в Смаках

Риба зі скоринкою і рататуй а-ля Планча

Навіяна провінційною кухнею Франції, ця страва – це справжнє свято смаку. Натріть морського окуня ароматною солодкою баскською сумішшю зі спецій, трав та еспелетського перцю і приготуйте на розпеченій поверхні грилю планча. Інтенсивний жар дозволяє відмінно припекти рибу і отримати смачну скоринку, а всередині риба стане соковитою та буде легко розшаровуватися. Подавайте з приготованим на грилі рататуєм з гарбуза, баклажана, перцю та помідорів.
  • 10Хв

    Час підготовки

  • 11

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2 склянки нарізаного кубиками баклажану (кубиками по 1,3 см)
  • 6 очищених від шкіри філе білої риби, такої як морський окунь, тріска або палтус (по 113 г кожної)
  • 1 ст.л нарізаної свіжої петрушки
  • 1 склянка нарізаного кубиками червоного або помаранчевого перцю (або по 1/2 склянки кожного), нарізати кубиками по 1,3 см
  • 1 склянка нарізаної кубиками білої цибулі, (кубиками по 1,3 см)
  • 1/2 склянка нарізаного кубиками жовтого гарбуза (кубиками по 1,3 см)
  • 1/2 склянка нарізаного кубиками цукіні (кубиками по 1,3 см)
  • 3 ст.л оливкової олії
  • 2 ст.л баскської приправи до м’яса з еспелетським перцем, поділити
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 1 1/2 склянка помідорів-сливок нарізаних кубиками (кубиками по 1,3 см), поділити

Приготування

  • Викласти усі овочі, крім помідорів, у велику посудину, додати 3 столові ложки оливкової олії, легко перемішати. Посипати овочі баскською приправою та морською сіллю, легко перемішати. Відставити. Викласти 3/4 склянки помідорів у чашу блендера, закрити. Змолоти до маси. Відставити.

  • Розігріти гриль планча (плоский чавунний лист) до температури вище середньої. Легко змастити поверхню грилю оливковою олією. Викласти приправлені овочі на гриль. Готувати 5-6 хвилин, або поки вони гарно не припечуться і стануть ніжно-хрумкими, час від часу перевертаючи. Додати перетерті помідори та решту нарізаних помідорів до овочів на грилі; готувати та помішувати, доки помідори не прогріються. Зняти овочі з грилю. Вони повинні залишатися теплими. Зменшити температуру до середньої.

  • Приправити рибу з обох сторін баскською сумішшю. Ще раз легко змастити поверхню грилю олією. Викласти рибу на гриль. Готувати при середній температурі, поки риба не привуглиться і почне легко розділятися виделкою.

  • Подавати рибу з овочами, приготованими на грилі планча. Прикрасити петрушкою.