Default
Тенденції в Смаках

Питний грибний бульйон із поливкою з олії авокадо

  • 20Хв

    Час підготовки

  • 1год 15Хв

    час приготування

  • 14

    Інгредієнти

Інгредієнти

5

Порцій

  • 2 ст.л оливкової олії
  • 2 склянки свіжих глив, порізаних смужками
  • 1½ склянки тонко нарізаної цибулі-порею, біла і світло зелена частини або
  • 1 склянка тонко нарізаної солодкої цибулі
  • 4 зубчики часнику, нарізаного тонкими скибочками
  • ½ склянки сухого білого вина
  • 2 (946 мл) контейнери
  • 8 склянки (2 літри) несолоного овочевого бульйону
  • 2 ст.л Чорний перець горошком
  • 1 ч.л тертої шавлії
  • 1 ч.л Морська сіль
  • 1 ч.л листя тим’яну
  • 1 ст.л лимонного соку
  • 5 ч.л олії авокадо, окремо

Приготування

  • На сильному вогні у каструлі для бульйону місткістю 7,6 л розігрійте олію. Додайте гриби, цибулю-порей і часник; готуйте, помішуючи, доки овочі не підрум’яняться. Дегласуйте вином, піднімаючи підрум’янені шматки із дна каструлі.

  • Додайте овочевий бульйон, перець-горошок, шавлію, морську сіль і тим’ян; доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь; кип’ятіть на повільному вогні протягом 1 години.

  • Процідіть бульйон через мілке сито. Тверді частинки заберіть. Додайте до бульйону лимонний сік. Приправте до смаку сіллю і перцем. Перелийте бульйон у склянки для напоїв або чашки. Перед подачею на стіл полийте кожну порцію 1 ч. л олії авокадо.