Вегетаріанський Болоньєзе з квасолею борлотті
Тенденції в Смаках

Вегетаріанський Болоньєзе з квасолею борлотті

В цьому пісному варіанті класичного спагетті Болоньєзе, приправленому ароматною шавлією та вином Альбаріньо, використовується квасоля борлотті, яка замінює мелену свинину чи телятину А літній гарбуз у формі спіралі – свіжа безглютенова альтернатива традиційній пасті.
  • 17

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 400 r квасолі борлотті (спаржева квасоля), відціджена
  • 2 шт. Лаврове листя
  • 2 ч.л шавлії
  • 3 зубчика чесника, нарізаного
  • 1 ч.л Червоний перець солодкий
  • 1/2 плюс 1/8 ч.л Чорний перець мелений
  • 1/2 плюс 1/8 ч.л Морська сіль
  • 1/4 ч.л Чилі гострий
  • 900 r літнього гарбуза, такого як жовтий гарбуз або цукіні
  • 2 ст.л оливкової олії, поділити
  • 1 склянка дрібно нарізаної цибулі
  • 1 склянка дрібно нарізаної моркви
  • 1/2 склянка дрібно нарізаної селери
  • 1 склянка вина Альбаріньйо або іншого білого сухого вина
  • 400 r маленьких нарізаних помідорів
  • 225 r томатного соусу
  • 1/4 склянка води

Приготування

  • Для Болоньєзе зім’яти відціджену квасолю переминачем для картоплі. Відставити. Нагріти 1 столову ложку олії в великій непригораючій сковорідці при середній температурі. Додати цибулю, моркву та селеру, варити та помішувати 6-8 хв., або поки овочі не пом’якішують. Додати вино і розім’яту квасолю; варити та помішувати 1-2 хв.

  • Домішати решту квасолі, помідори, томатний соус, воду, лавровий лист, шавлію, часник, червоний перець солодкий, по 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю і морської солі, та чилі гострий. Зменшити вогонь, дати покипіти без кришки протягом 25-30 хв., або доки овочі не стануть ніжними. Час від часу помішувати.

  • Тим часом, для приготування гарбузового спагеті обрізати кінці гарбуза. Порізати гарбуз на смужки-спагеті за допомогою овочерізки, або спірального ножа аж до насіння. Викинути шкірку гарбуза. (Має вийти приблизно 400г спагеті).

  • Розбризкати 1 столову ложку олії по «спагеті» у великій посудині; добре перемішати. Приправити додаючи по 1/8 чайної ложки морської солі, чорного меленого перцю. Нагріти велику непригораючу сковорідку до високої температури. Додати «спагеті»; готувати та легко помішувати приблизно протягом 30с, або поки «спагеті» не прогріється.

  • Для подачі, висипати «спагеті» у велику посудину, або окремі порційні тарілки, зверху насипати Болоньєзе з квасолі борлотті. Присипати натертим Пармезаном і нарізаною свіжою петрушкою за бажанням.