Default
Тенденції в Смаках

Південноамериканські коржики з легкою грецькою мусакою

Підказка:

Тісто для коржика готують із масарепи, попередньо приготованого кукурудзяного борошна. Кукурудзяне борошно можна придбати на латинських ринках, в латинському ряді в супермаркетах або інтернет-магазинах. Не використовуйте борошно маса аріна, з якого готують тамале.

Готуючи тісто для коржика, під руками слід мати миску холодної води. Якщо руки стають надто липкими під час замішування та формування коржиків, змочіть їх у холодній воді і продовжуйте працювати з тістом.

Усі складники страви можна підготувати заздалегідь. Зберігайте підготовані коржики і мусаку в окремих герметичних контейнерах у холодильнику до 3 днів. Для подавання на стіл, розігрійте коржики в гарячій, змащеній маслом сковороді, а мусаку на повільному вогні доведіть до кипіння, доки повністю не прогріється.

  • 45Хв

    Час підготовки

  • 45Хв

    час приготування

  • 21

    Інгредієнти

Інгредієнти

12

(1 арепа)

Порцій

Коржики

  • 2 склянки молока
  • 2 склянки води
  • ½ склянки несолоного масла, окремо
  • 3 склянки масарепи (попередньо приготоване кукурудзяне борошно)
  • 1½ ч.л Морська сіль
  • 1 склянка подрібненого сиру фета

Легка грецька мусака

  • 2 ст.л оливкової олії
  • ½ невеликого баклажана, порізаного кубиками (близько 1¼ склянки/ 310 мл)
  • ½ невеликої цибулини, порізаної кубиками (близько ½ склянки/ 125 мл)
  • 1 зубчик часнику, дрібно порізаний
  • ¼ кілограм меленої баранини або яловичини
  • 1 ч.л підкопченої паприки
  • ¾ ч.л Кумин (Зира)
  • ½ ч.л Орегано
  • ¼ ч.л меленого запашного перцю
  • ¼ ч.л Кориця мелена
  • ¾ ч.л Морська сіль
  • 1/8 ч.л Чорний перець мелений
  • 1 банка підсмажених помідорів, невідціджених
  • ½ склянки води
  • 1 склянка подрібненого сиру фета

Приготування

  • Для приготування коржиків помістіть у невелику каструлю молоко, воду та ¼ склянки (60 мл/ ½ стіка) масла. Готуйте на середньому вогні близько 5 хвилин або доки не розтопиться масло. Заберіть із вогню, злегка остудіть.

  • У середній мисці змішайте масарепу з морською сіллю. Перемішуючи, повільно вливайте молочну суміш у суміш масарепи до повного поглинання рідини. (В суміші можуть бути грудочки.) Додайте сир фета і вимішуйте суміш руками до утворення однорідної маси і рівномірного розподілу сиру. Розділіть тісто на 12 однакових кульок. Кожну кульку притисніть руками, щоб утворилась паляниця діаметром близько 10 см і товщиною 1¼ см.

  • На середньо-сильному вогні у великій чавунній сковороді розтопіть 1 ст. л. масла, що залишилося. Смажте коржики партіями, приблизно по 6 хвилин із кожного боку, або доки вони не стануть золотаво-коричневими і злегка хрусткими. Зменште вогонь до середньо-низького, якщо арепи дуже швидко підсмажуються. За потреби додайте на сковороду ще масла між партіями. Перекладіть коржиуи на тарілку; злегка остудіть. (Коржики можна використовувати протягом 3 днів. Зберігайте в холодильнику в герметичному контейнері. Перед подаванням доведіть до кімнатної температури, розігрівши у гарячій змащеній маслом сковороді.)

  • Для приготування мусаки у великій сковороді розігрійте олію на помірно сильному вогні. Додайте баклажан; час від часу помішуючи, готуйте близько 5 хвилин або доки злегка не підрум’яниться чи зм’якне. Додайте цибулю й часник; готуйте, помішуючи, 2 хвилини, доки суміш злегка не зм’якне.

  • Додайте в каструлю баранину; готуйте, час від часу помішуючи, протягом 3 хвилин. Додайте спеції; готуйте близько 3 хвилин або доки м’ясо не втратить рожевого кольору, а спеції не підсмажаться. Додайте помідори і воду. Доведіть до кипіння; час від часу помішуючи, готуйте близько 7 хвилин або доки суміш злегка не загусне. (Мусаку можна використовувати протягом 3 днів. Перш ніж покласти в холодильник, охолодіть. Для подавання на стіл на повільному вогні доведіть до кипіння, доки повністю не прогріється.)

  • Щоб закінчити коржики, розріжте кожен з них упоперек приблизно на 2/3, зробивши кишеньку. Викладіть ложкою приблизно 1/3 склянки (75 мл) мусаки в кожнен коржикі присипте фетою. Відразу подавайте.