Салат Нісуаз з тунцем приправлений пікантною сумішшю з чіа
Тенденції в Смаках

Салат «Нісуаз» з тунцем, приправлений пікантною сумішшю з чіа, цитрусових та чилі

Цей новий варіант класичного салату Нісуаз відрізняється яйцем-пашот і злегка обсмаженим тунцем, що приправлений пікантною сумішшю з насіння чіа, лайму, чилі і часнику.
  • 30Хв

    Час підготовки

  • 50Хв

    час приготування

  • 21

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Соус Вінегрет:
  • 1/4 ч.л Чорний перець горошком
  • 4 ч.л суміші насіння чіа, цитрусу, чилі і часнику
  • 2 ст.л рослинної олії
  • Салат:
  • по 6 штук кожної молодої жовтої, червоної і фіолетової картоплі
  • 225 r свіжих французьких зелених бобів (квасолі), очищених
  • 1 ст.л білого винного оцту
  • 6 великих яєць
  • 1/2 склянка асорті краплеподібних томатів, розрізаних навпіл
  • 1/2 склянка тонко нарізаних молодих огірків
  • 1/4 склянка оливкової олії
  • 1/4 склянка оливок Нісуаз без кісточок, розрізаних навпіл
  • Суміш насіння чіа, цитрусу, чилі і часнику
  • 1/4 склянка білого винного оцту
  • 2 ч.л Гірчиця з хріном
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 1 ст.л суміші насіння чіа, цитрусу, чилі і часнику (рецепт далі)
  • Тунець:
  • 1 прямокутний шматок (180г) філе великоокого тунця сашимі класу
  • 1/2 ч.л Морська сіль

Приготування

  • Для приготування соусу вінегрет покласти олію, оцет, гірчицю і морську сіль у чашу блендера; закрити кришкою. Змішувати на високій швидкості до отримання однорідної маси. Перелити у невелику миску. Додати суміш чіа помішуючи. Накрити. Охолоджувати у холодильнику до подачі на стіл.

  • Для приготування салату варити картоплю у великій каструлі у киплячій підсоленій воді на повільному вогні протягом 15-20 хвилин або до того, поки виделка не буде легко входити. Злити і промити холодною водою. Дати воді стекти. Тим часом, готувати зелені боби у великій каструлі у киплячій підсоленій воді на повільному вогні протягом 3-5 хвилин або до м’якого хрусту. Злити і промити холодною водою. Дати воді добре стекти. Розрізати картоплю навпіл або на четвертинки в залежності від розміру. Покласти у велику миску із зеленою квасолею. Додати 1/4 склянки заправки; добре розмішати. Приправити морською сіллю за смаком. Відкласти в сторону.

  • Для приготування яєць-пашот, заповнити велику глибоку каструлю водою до 5 см. Додати 1 столову ложку оцту. Довести до кипіння. Зменшити вогонь до середнього. Розбити 1 яйце в маленькій тарілці. Обережно перекотити яйце в повільно киплячу воду (бульбашки повинні почати з’являтися на поверхні води). Повторити з рештою яєць. Варити яйця 3-5 хвилин або до тих пір, поки білки повністю затвердіють, а жовтки почнуть згущуватись. Обережно витягти яйця шумівкою. Викласти на паперові рушники.

  • Для подачі подрібнити тунець на тонкі скибочки. Розділити картопляну суміш, помідори, огірки та оливки на 6 тарілок. Викласти на кожну шматочки тунця і яйце-пашот. Полити шматочки тунця заправкою, що залишилась. Приправити яйце додатковою сумішшю чіа.