Default
Тенденції в Смаках

Танзанійські шашлички з томатно-цибулевим соусом

Кулінарні хитрощі:

Тамариндовий концентрат або паста – це густа фруктова м’якоть, із кислуватим, дещо солодким і фруктовим смаком. Шукайте його в азійських або мексиканських відділах продуктових крамниць або в інтернеті.

Замочіть дерев’яні шпажки у воді щонайменше на 30 хвилин. Це не дає їм згоріти на грилі.

  • 45Хв

    Час підготовки

  • 20Хв

    час приготування

  • 18

    Інгредієнти

Інгредієнти

4

Порцій

Суміш спецій:

Маринований яловичий шашлик:

  • 2 помідори «сливки», порізані
  • 50 r зеленої папайї, нарізаної
  • 1 лимон, сік
  • 2 ст.л рослинної олії
  • 450 r яловичої вирізки, порізаної кубиками

Томатно-цибулевий соус

  • 1 ст.л рослинної олії
  • 1 цибулина, нарізана
  • 4 помідори «сливки», порізані
  • 125 мл мл води
  • 1 лимон, сік
  • 2 ст.л тамариндового концентрату (паста)
  • 1 ст.л меду
  • ¼ ч.л Морська сіль

Приготування

  • Для приготування суміші спецій змішайте всі інгредієнти до однорідності. Відкладіть 1 ч. л для томатно-цибулевого соусу.

  • Для приготування яловичого шашлику у кухонному комбайні або блендері змішайте решту суміші спецій, помідори, папайю, лимонний сік та олію. Збивайте до отримання однорідної маси. Перелийте суміш у великий герметизований поліетиленовий пакет. Додайте яловичі кубики і ретельно перемішайте. Покладіть у холодильник на 1 годину.

  • Тим часом, для приготування томатно-цибулевого соусу в середній каструлі на середньому вогні розігрійте олію. Додайте цибулю і готуйте, помішуючи, 5-6 хвилин, доки вона не зм’якне. Додайте суміш спецій, що залишилася й решту інгредієнтів і добре перемішайте. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь до слабкого і кип’ятіть, час від часу помішуючи, протягом 10 хвилин. Не дайте повністю охолонути.

  • Вийміть яловичину з маринаду і вилийте маринад, що залишився. Нанизайте яловичину на шпажки. Готуйте на грилі на середньо-високому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку або до повної готовності. Подавайте із томатно-цибулевим соусом і теплою пітою. За бажання, подавайте зі східноафриканським салатом зі свіжих помідорів та огірка (див. окремий рецепт).