Гірчиця

Гірчиця

Гірчиця

У багатьох мовах назва гірчиці походить від латинської назви " mustum ardeum " ( у перекладі - «пекучий, що печуться, розпалює мозок»). Батьківщиною гірчиці вважають європейські та азіатські території. Це рослина, що має до 10 видів, належить до роду хрестоцвітних ( Cruciferae ). А назва говорить сама за себе: дуже гіркий смак. Існує декілька видів гірчиці : біла( Sinapsis alba ), чорна( Brassica nigra), перська (Brassica eruca ) . Є ще один вид гірчиці, який найбільше люблять в Індії. Називається вона сарепською (Brassica juncea). Гірчиця є прекрасною приправою до ковбас, жирного м'яса, вареної риби, гарячих і холодних соусів , і , звичайно ж , до страв з яєць. Гірчицю додають в маринади, шинку, рослинне масло, майонез , а також у салати з сирих овочів. Добре поєднується ця приправа з квашеними огірками та іншими овочами.