Кумин ( зира )

Кумин ( зира )

Кумин

Кумин ( зира ) - дрібне насіння рослини Cuminum цімінум . Кумин - одна з найпопулярніших спецій світу, яка має сильний, пряно- гірко- солодкий смак, з легким відтінком горіхового. Кумин ( зира ) - поширена приправа в стравах арабської, турецької та мексиканської кухні. У Середній Азії кумин, відомий як « зира ». Аромат кумина яскраво розкривається в процесі теплової обробки. Кумин застосовують у стравах з бобових, баранини, особливо коли м'ясо готують на грилі. Дуже смачні закуски з цією приправою можна приготувати з баклажанів і рису. Її можна класти в мариновану капусту і навіть у деякі напої - наприклад, індійський несолодкий лассі , що готується на основі натурального йогурту. Цією спецією приправляють смажене м'ясо, додаються для аромату в соуси, в маринад для м'яса.