Вже протягом багатьох століть перець вважають королем екзотичних приправ. Перець вирощують на плантаціях багатьох тропічних країн. У більшості випадків це трав'янисті і чагарникові рослини, тільки іноді - дерева. Існує декілька видів перцю: чорний , білий, зелений. Всі вони є плодами одної рослини "piper nigrum ". Зелений перець - це незрілі плоди , які заливають оцтом або сольовим розчином. Зелений перець не гострий, можна навіть сказати, освіжаючий. У молотом вигляді дуже швидко втрачає свій аромат, тому мелений зелений перець рекомендують додавати в їжу безпосередньо перед подачею страви на стіл. Перець зелений горошок є ідеальною приправою для всіх рибних страв. Він добре поєднується з м'ясом птиці, дичини і в овочевих салатах, а також його додають у соуси, ковбаси, паштети.