Розмарин

Розмарин

Розмарин

Розмарин - листя вічнозеленого гіллястого напівчагарнику (rosmarinus officinalis). Його пекучий , гіркуватий смак і приємний смолистий , камфорний запах зробили розмарин вельми популярною спецією по всьому світу. Розмарин відноситься до міцних спецій, з ним слід дотримуватися помірності при дозуванні , інакше гіркота може зіпсувати страву. Найкраще застосування для розмарину - баранина і морська риба. Добре поєднується він з куркою, гусаком і качкою. На відміну від багатьох трав, розмарин не втрачає свій аромат від тривалої теплової обробки, тому його використовують його при маринуванні свинини, баранини і кролятини, щоб відбити специфічний, характерний для цих видів м'яса запах і додати йому своєрідний аромат дичини. При приготуванні страв барбекю, гілочки і листя розмарину кидають у вогонь, а птицю перед смаженням на грилі або вугіллі іноді обгортають його гілками. Його кладуть у супи, соуси, маринади, м'ясні фарші, страви з капусти, використовують як добавку до м'яких сирів. Додають в хлібо-булочні вироби.