Бабка по  старо-польськи з куркумою
Куркума
Спеції

Куркума

Куркума (або турмерик) - це екзотична спеція зі слабким пряним,  ледь вловимим, ароматом і трохи пекучим смаком. Особливістю куркуми є фарбування страв в чудове золотисто - жовте забарвлення.

Куркума - це багаторічна рослина, стеблі і кореневища якої багаті на ефірні олії і містять жовтий барвник (куркумін). З коренів - бульб після спеціальної обробки, отримують екзотичну пряність - помаранчевий порошок з яскравим і сильним ароматом.


Цікаве про куркуму :

  • коріння куркуми, як фарбувальний компонент, відмінно протистоїть сонячному світлу, завдяки чому він активно використовується в багатьох комерційних приправах для забезпечення належного вигляду товару. Також відоме застосування куркуми в якості барвника для сиру, йогурту, картопляних і кукурудзяних чіпсів, печива , салатних заправок і маргарину;
  • куркума - незамінний інгредієнт карі - популярної індійської пряної суміші.

Повний перелік інгредієнтів

Куркума мелена