Гірко солодкий шоколадний торт з базиліком та кремом маракуї
До солодких страв і напоїв

Гірко-солодкий шоколадний торт з базиліком та кремом маракуї

  • 9

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1/2 склянка вершкового масла, нарізаного кубиками
  • 200 r гіркого (60% какао) шоколаду, крупно нарізаного
  • 6 ст.л цукру
  • 1/2 склянка лікеру з маракуї
  • 4 яйця
  • 1/2 склянка сиру макарпоне
  • 1/4 склянка концентрату маракуї
  • 2 ч.л Базилік
  • 1/4 ч.л Морська сіль

Приготування

  • Для приготування гірко-солодкого шоколадного торту, розігрійте духовку до 170 С °. Змажте 4 маленькі форми для випічки 1-2 кубиками вершкового масла. Посипати 1 столовою ложкою цукру. Помістіть формочки в велику форму для пирога. Відкладіть . Розтопіть шоколад, решту вершкового масла і лікер маракуї у великій мисці та готуйте у мікрохвильовій печі на високій потужності від 2 до 3 хвилин, або доки масло не розплавиться. Перемішати віночком, щоб шоколад був повністю розплавлений і гладким. Відкладіть.

  • Яйця з трьома столовими ложками цукру, базиліком і морською сіллю збити у великій мисці електричним міксером на середній швидкості (збивати протягом 5 хвилин або до запустіння). Поступово влити шоколадну суміш, та збивати, доки добре не перемішається. Розлийте рівномірно по формочкам. Обережно налийте гарячу води у форму для пирога, щоб вона доходила до середини маленьких формочек.

  • Випікати від 35 до 40 хвилин, щоб зубочистка, вставлена в центр, виходила чистою. Обережно зніміть формочки з водяної бані та поставте їх на решітку. Охолодіть до кімнатної температури.

  • Для приготування крему з маракуї, збивайте сир маскарпоне, концентрат маракуї і цукор у великій мисці електричним міксером на низькій швидкості протягом 30 секунд, а потім на середній швидкості ще 1 хвилину, або до загустіння. Накрийте . Охолодіть перед подачею.

  • Обережно, з допомогою маленького ножа виньте шоколадні тортики з формочок. Помістіть на десертну тарілку. Зверху полийте ложкою крему з маракуї. За баженням, прикрасьте свіжим базиліком.