Паста Болоньєзе
Кухні світу

Паста Болоньєзе

  • 15

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 500 r яловичини
  • 2 ст.л томатної пасти
  • 3 ст.л оливкової олії
  • 1 склянка червоного вина
  • 1 ч.л Приправа до м’яса
  • 2 щіпки Морська сіль
  • 2 щіпки Приправа Італійська
  • 300 r пасти
  • 800 r консервованих помідорів
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 стебло селери
  • пучок базиліка
  • 50 r пармезану

Приготування

  • М’ясо перемолоти на фарш, додати приправу до м’ясу і обсмажити його з 1 ложкою оливкової олії до золотистої скоринки. Відкласти.

  • Цибулю, моркву, часник і селеру дрібно порізати. Додати 1 столову ложку оливкової олії в сковороду, викласти туди овочі і смажити протягом 10 хвилин до прозорості цибулі. Потім додати туди фарш і вино. Все добре перемішати і тушкувати, доки спирт з вина не випарується.

  • З помідорів зняти шкірку, порізати і додати разом з томатною пастою в сковороду. Коли суміш закипить, додати порізаний базилік. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 2 години, щоб соус став однорідний. При необхідності підсолити.

  • Пасту відварити в підсоленій воді. Викласти на блюдо. Зверху посипати італійською приправою, викласти м’ясний соус і посипати тертим пармезаном.