Пахлава
Кухні світу

Пахлава

  • 2год

    час приготування

  • 16

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 кілограм борошна
  • 100 r цукрової пудри
  • 4 ч.л Приправа до випічки та десертів
  • 1 апельсин
  • 2 лимона
  • 200 r цукру
  • 1 ч.л Кориця мелена
  • 3 ст.л води
  • 4 ст.л оливкової олії
  • 300 мл води
  • 1 ст.л 3% оцту
  • 2 ч.л Морська сіль
  • 100 r лісових горіхів
  • 100 r мигдалю
  • 1/4 ч.л подрібненого мускатного горіха
  • 200 r вершкового масла

Приготування

  • Готову пахлаву розрізати на прямокутники. Викласти на блюдо і полити сиропом.

  • Розділити тісто на 12 частин. Кожну частину тонко розкачати .

  • Змастити деко вершковим маслом. Покласти туди пласт тіста. Добре змастити його олією.

  • Для приготування начинки, дрібно порізати лісові горіхи і мигдаль. Змішати їх з цукровою пудрою, мускатним горіхом і приправою до випічки та десертів..

  • Викласти невелику частину начинки на тісто.

  • Ще один пласт тіста змастити вершковим маслом і покласти на начинку, змащеною стороною вниз. Зверху цей пласт змастити знову олією та викласти на нього ще частину начинки. Таким же чином викладати решту пластів тіста і начинки.

  • Останній пласт змазати олією. Зробити надрізи у вигляді прямокутників.

  • Пахлаву випікати 40 хвилин, при температурі 190 °С.

  • Для приготування сиропу, видавити сік лимонів і апельсинів в каструлю та покласти туди їх цедру. Додати корицю, цукор і воду. Варити на повільному вогні 5 хвилин. Остудити і процідити через сито.