Фейжоада
Кухні світу

Фейжоада

  • 13

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 450 r чорної квасолі
  • 410 r подрібнених помідорів
  • вода
  • 3-4 шт. Лаврове листя
  • 1 щіпка Морська сіль
  • 4 ст.л оливкової олії
  • 450 r свинячої лопатки, нарізаної шматками
  • 2 великі цибулини, нарізані
  • 1 головка часнику, очищена і нарізана
  • 450 r в’яленої яловичини, нарізаної шматками
  • 225 r свіжої ковбаси, подібної до чорізо або італійської ковбаси
  • 450 r грамів копченої ковбаси, подібної до португальської linguica (з часником, орегано і перцем)
  • 1 окорок або задня частина копченої шинки

Приготування

  • Залийте окропом чорну квасолю і залиште, доки будете тушкувати м’ясо для страви.

  • Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні і підсмажте свинячі лопатки. Коли вони підрум’яняться, вийміть м’ясо зі сковороди, відкладіть і додайте цибулю в сковорідку. Підсмажте її, помішуючи. Додайте щіпку морської солі та часник. Добре перемішайте і смажте ще 2 хвилини.

  • Поверніть назад свинячу лопатку, додайте інші види м’яса та влийте воду , щоб покрити м’ясо. Додайте лавровий лист, накрити кришкою і доведіть до кипіння. Готувати на повільному вогні протягом 1 години. Злийте воду з чорної квасолі і додайте її у тушковане м’ясо. Варити на повільному вогні під кришкою, доки квасоля не стане м’якою, близько 1-1,5 години.

  • Додайте помідори, добре перемішати і спробуйте, чи достатньо солі, та додайте, якщо це необхідно. Варити все на повільному вогні , не накриваючи кришкою, доки м’ясо не почне зсихатись, це займе приблизно 2-3 годин.

  • Подавайте з білим рисом і гострим соусом. Смачного!