Карі ренданг з реберець яловичини та кокосового рису
Тенденції в Смаках

Карі ренданг з реберець яловичини та кокосового рису

Ренданг - насичений карі з яловичини повільного приготування, популярний в усій Південно-Східній Азії, особливо в Малайзії. У цьому рецепті м'який кокосовий рис поєднується з яскравим ароматним смаком карі, в тому числі з чилі, лемонграсом, імбиром, часником, листям кафрського лайму і спеціями.
  • 40Хв

    час приготування

  • 14

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Карі ренданг з реберець:
  • 1 3/4 склянка води
  • 1 склянка кокосового молока
  • 1 1/2 склянка жасминового рису
  • 3 ст.л соку лайма
  • 1/4 склянка нарізаної свіжої кінзи
  • 1.3 кілограм яловичих реберець
  • 1 склянка плюс 2 столові ложки карі ренданг, поділити
  • 2 ст.л олії
  • 400 r кокосового молока
  • 1 склянка яловичого бульйону
  • 4 листка кафрського лайму
  • 2 стебла свіжого лемонграсу, порізати на 2,5 см шматочки
  • Кокосовий рис:

Приготування

  • Для рендангу з реберець, залити реберця 1 склянкою карі ренданг у великій мисці. Накрити кришкою. Охолоджувати, принаймні, 2 години або протягом ночі для додаткового аромату.

  • Розігріти олію в 5л казанку або жаростійкій каструлі на середньому вогні. Додати 1/2 реберець; готувати 5-10 хвилин або до золотистого кольору з усіх боків. Витягти з казанку. Повторити з рештою реберець. Додати кокосове молоко, яловичий бульйон, листя лайма і лимонник. Довести до кипіння, помішуючи, щоб обсмажені шматочки відійшли від дна казанка. Повернути реберця до казанка, помішуючи, щоб частково покрити реберця рідиною. Накрити кришкою.

  • Тушкувати у попередньо розігрітій до 150 °С духовці 3 години або доки реберця не стануть м’якими. Витягти листя лайма і лемонграсу. Видалити жир з рідини. Додати ще 2 столові ложки карі ренданг. Знов поставити казанок на плиту і розігріти.

  • Тим часом, для приготування кокосового рису довести воду і кокосове молоко до кипіння в середній каструлі на середньому вогні, час від часу помішуючи. Додати рис, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму; накрити кришкою і варити 18-20 хвилин або доки рис не зм’якне. Дати постояти 5 хвилин. Додати сік лайма; розпушити рис виделкою.

  • Для подачі, розділити реберця по тарілкам. На кожне реберце викласти соус з казанка. Рис викласти поруч з ребрами. Притрусити кінзою.