Пряний фісташковий пиріг із кокосовим кремом
Тенденції в Смаках

Пряний фісташковий пиріг із кокосовим кремом

Цей ароматний пиріг вабить насиченим пряним присмаком, якого додають мелені фісташки. Завдяки кокосовому крему, йогурту і суміші теплих спецій для шаурми він стає соковитим і надзвичайно смачним.
  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1/2 склянка очищених несолоних фісташок
  • 1 склянка звичайного йогурту
  • 1 ст.л натурального ванільного екстракту*
  • 1/2 склянка жирних вершків
  • 2 склянки борошна
  • 2 ч.л суміші спецій для шаурми (рецепт наведено нижче)
  • 2 ч.л розпушувачу для випічки
  • 1 ч.л харчової соди
  • 1/2 склянка (1 пачка) м’якого вершкового масла
  • 1,5 склянка цукру плюс окремо 2 столові ложки
  • 2 яйця
  • 1 3/4 склянка кокосового крему(вершків), окремо

Приготування

  • Насипте фісташки в міні кухонний комбайн або в чисту кавомолку; накрийте кришкою. Продовжуйте молоти до грубого помелу. У мисці середнього розміру змішайте фісташки, борошно, суміш спецій для шаурми, розпушувач для випічки і харчову соду. Відкладіть

  • У великій мисці збийте масло з коричневим цукром електроміксером на середній швидкості до легкого і пухкого стану. Вбивайте по 1 яйцю за раз. У невеликій мисці змішайте 1 склянку кокосових вершків, йогурт і ванільний екстракт. Змішуючи на низькій швидкості, по черзі додавайте суміш борошна і суміш із кокосовими вершками та збивайте до утворення однорідної маси. Вилийте тісто у змащену форму для випікання розміром 33x23 см.

  • Випікайте в розігрітій до 180°С духовці протягом 35-40 хвилин або доки зубочистка, якщо її вставити в тісто і витягнути, не буде чистою. Охолодіть у формі на решітці.

  • Збийте решту, 3/4 склянки, кокосового крему, жирні вершки і 2 столові ложки цукру у великій мисці електричним міксером на високій швидкості до утворення густої піни. Подавайте пиріг із збитими кокосовими вершками.