Час підготовки
Інгредієнти
Викласти усі овочі, крім помідорів, у велику посудину, додати 3 столові ложки оливкової олії, легко перемішати. Посипати овочі баскською приправою та морською сіллю, легко перемішати. Відставити. Викласти 3/4 склянки помідорів у чашу блендера, закрити. Змолоти до маси. Відставити.
Розігріти гриль планча (плоский чавунний лист) до температури вище середньої. Легко змастити поверхню грилю оливковою олією. Викласти приправлені овочі на гриль. Готувати 5-6 хвилин, або поки вони гарно не припечуться і стануть ніжно-хрумкими, час від часу перевертаючи. Додати перетерті помідори та решту нарізаних помідорів до овочів на грилі; готувати та помішувати, доки помідори не прогріються. Зняти овочі з грилю. Вони повинні залишатися теплими. Зменшити температуру до середньої.
Приправити рибу з обох сторін баскською сумішшю. Ще раз легко змастити поверхню грилю олією. Викласти рибу на гриль. Готувати при середній температурі, поки риба не привуглиться і почне легко розділятися виделкою.
Подавати рибу з овочами, приготованими на грилі планча. Прикрасити петрушкою.