Default
Тенденції в Смаках

Рисові кульки зі смаженою куркою в крем-соусі з імбиру і сливового оцту

Кулінарні хитрощі:

Оцет із японської сливи, або оцет умебосі - японська приправа із солоним, кислим і солодким смаками. Це побічний продукт соління японських слив. Її можна знайти у крамницях із натуральними або органічними продуктами, на азійських ринках чи в інтернет-магазинах.

Готуючи рисові кульки, під руками слід мати миску холодної води. Якщо руки стають надто липкими під час формування рисових кульок, змочіть їх у холодній воді і продовжуйте формувати кульки.

Для полегшення формування рисових кульок можна використовувати форми онігірі. Шукайте їх на азійських ринках або в інтернеті.

Усі складники страви можна підготувати заздалегідь. Готовий рис для суші, курятину і кремовий сливовий оцтово-імбирний соус в окремих герметичних контейнерах можна зберігати в холодильнику до 3 днів. Перед початком формування рисових кульок підігрійте рис для суші та підготуйте листя капусти Бок-чой. Заморожуйте та готуйте рисові кульки, як описано в рецепті.

  • 45Хв

    Час підготовки

  • 45Хв

    час приготування

  • 19

    Інгредієнти

Інгредієнти

10

Порцій

Смажені курячо-рисові кульки

  • 325 r рису для суші
  • 75 r сливового соусу
  • 2 ст.л міріну
  • 2 ст.л оцту з японської сливи Уме
  • 1 ст.л соєвого соусу
  • 1 ч.л Імбир мелений для випічки
  • 1 ч.л японської приправи «Сім спецій»
  • 275 r курячих стегенець баз шкіри і кістки, порізаних на 10 кубиків (по 5 см)
  • 2 ч.л рослинної олії і додатково для смаження
  • 10 листків молодої капусти Бок-чой, обрізаних знизу на 5 см
  • 2 яйця, злегка збиті
  • 100 r панірувальних сухарів

Кремовий сливовий оцтово-імбирний соус

  • 200 r майонезу Kewpie (японського майонезу) або звичайного майонезу
  • 3 ст.л кетчупу
  • 1 ч.л оцту з японської сливи Уме
  • 2 ч.л світло-коричневого цукру
  • 1 ч.л Імбир мелений для випічки
  • 1 ч.л японської приправи «Сім спецій»
  • ½ ч.л Морська сіль

Приготування

  • Для приготування курячих рисових кульок зваріть рис для суші відповідно до вказівок на упаковці, використовуючи 500 мл води. Готовий рис розпушіть виделкою і відкладіть, щоб трохи охолов.

  • Для приготування маринаду у великій мисці змішайте сливовий соус, мірін, сливовий оцет, соєвий соус, імбир і японську приправу «Сім спецій». Відберіть 3 столових ложки маринаду в невелику миску і відкладіть. У решту маринаду покладіть курятину, накрийте кришкою та на 30 хвилин залиште в холодильнику.

  • Для приготування курятини у сковороді на помірно-сильному вогні розігрійте олію. Витягніть шматочки курятини з маринаду та покладіть їх у сковороду, потім готуйте, помішуючи, 2 хвилини. Зменшіть вогонь до середнього. Маринад, що залишився, долийте на сковороду і готуйте курятину, часто обертаючи, ще 3 - 5 хвилин, доки вона не обсмажиться і повністю не приготується.

  • Щоб сформувати рисові кульки, загорніть 1 шматок курятини в 1 листок капусти Бок-чой. Візьміть 1 ч. л. теплого рису на долоню, сформуйте грудочку і зробіть у ній глибоку виїмку. Покладіть у виїмку шматочок курятини, загорнутої в листок Бок-чой. Зверху знову викладіть рис. Руками сформуйте рис навколо курятини у трикутник або кульку, яка огортає начинку. Викладіть на вистелену пергаментним папером тацю. Те саме повторіть із рештою курятини, Бок-чой і рисом. Накрийте плівкою і на 30 хвилин покладіть у морозилку або доки злегка не замерзнуть.

  • Тим часом, щоб приготувати кремовий сливовий оцтово-імбирний соус, змішайте всі складники в середній мисці до отримання однорідної маси. Накрийте кришкою. Покладіть у холодильник до подавання на стіл.

  • Вийміть рисові кульки з морозилки. Обмокніть кожну рисову кульку у збитому яйці, потім рівномірно обкачайте в панірувальних сухарях і покладіть назад на тацю. Розігрійте олію для глибокого просмажування до 180°C. Викладіть половину рисових кульок і готуйте їх протягом 5 хвилин або доки не підрум’яняться. Перекладіть їх на паперові рушники, щоб підсушити, і в такий самий спосіб приготуйте всі кульки. Рисові кульки подавайте з кремовим сливовим оцтово-імбирним соусом.