Час підготовки
час приготування
Інгредієнти
Для приготування соусу вінегрет покласти олію, оцет, гірчицю і морську сіль у чашу блендера; закрити кришкою. Змішувати на високій швидкості до отримання однорідної маси. Перелити у невелику миску. Додати суміш чіа помішуючи. Накрити. Охолоджувати у холодильнику до подачі на стіл.
Для приготування салату варити картоплю у великій каструлі у киплячій підсоленій воді на повільному вогні протягом 15-20 хвилин або до того, поки виделка не буде легко входити. Злити і промити холодною водою. Дати воді стекти. Тим часом, готувати зелені боби у великій каструлі у киплячій підсоленій воді на повільному вогні протягом 3-5 хвилин або до м’якого хрусту. Злити і промити холодною водою. Дати воді добре стекти. Розрізати картоплю навпіл або на четвертинки в залежності від розміру. Покласти у велику миску із зеленою квасолею. Додати 1/4 склянки заправки; добре розмішати. Приправити морською сіллю за смаком. Відкласти в сторону.
Для приготування яєць-пашот, заповнити велику глибоку каструлю водою до 5 см. Додати 1 столову ложку оцту. Довести до кипіння. Зменшити вогонь до середнього. Розбити 1 яйце в маленькій тарілці. Обережно перекотити яйце в повільно киплячу воду (бульбашки повинні почати з’являтися на поверхні води). Повторити з рештою яєць. Варити яйця 3-5 хвилин або до тих пір, поки білки повністю затвердіють, а жовтки почнуть згущуватись. Обережно витягти яйця шумівкою. Викласти на паперові рушники.
Для подачі подрібнити тунець на тонкі скибочки. Розділити картопляну суміш, помідори, огірки та оливки на 6 тарілок. Викласти на кожну шматочки тунця і яйце-пашот. Полити шматочки тунця заправкою, що залишилась. Приправити яйце додатковою сумішшю чіа.