Час підготовки
Інгредієнти
Розігріти духовку до 230°С. Довести сорго, воду, апельсинову цедру та морську сіль до кипіння у каструлі на 3 літри. Зменшити температуру та дати покипіти 1 годину, або поки сорго не стане м’яким. Відцідити сорго. Викласти сорго рівномірно на великому мілкому деко. Поставити у холодильник, щоб сорго охололо, або накрити і зберігати у холодильнику до подачі до 5 днів.
Тим часом добре вимішати у великій посудині моркву, солодку картоплю, яблука, приправи, 1 столову ложку меду і олію. Викласти суміш на ще одному великому мілкому деко вкритому фольгою.
Пекти 35 хвилин, або поки овочі не стануть ніжно-хрусткими та золотистими. Викласти печені фрукти та овочі у велику посудину. Домішати фініки. Скропити суміш 1 столовою ложкою меду; добре перемішати. Поставити у холодильник, щоб сорго охололо, або накрити і зберігати у холодильнику до подачі до 5 днів.
Змішати кефір, апельсиновий сік та 1 столову ложку меду у середній посудині. Для подачі розділити сорго на рівні порції по тарілках. Зверху додати суміш кефіру, печених овочів, фруктів та фісташок.