Соус Ромеско
Тенденції в Смаках

Соус «Ромеско»

Смак іспанських страв оживає у ніжному соусі зі смаженого червоного перцю, змішаного з копченою паприкою та мигдалем Маркона. Різноманітний та яскравий, Ромеско можна намазати на бургери чи підсмажені тости, або хліб з грилю, чи їсти його з курчам на грилі, овочами та морепродуктами.
  • 20Хв

    Час підготовки

  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 3/4 склянка оливкової олії першого віджиму, поділити
  • 1/4 ч.л Чорний перець горошком
  • 1/2 ч.л Морська сіль
  • 2 ч.л хересного оцту
  • 1 скибка білого хліба зі скоринкою (приблизно 7,5 х 5 см)
  • 1 великий червоний перець, смажений, почищений
  • 1 середнього розміру помідор, почищений і нарізаний
  • 2 ч.л свіжого нарізаного часника
  • 3/4 склянка мигдалю Маркона
  • 1/2 ч.л Чилі гострий
  • 4 ч.л Червоний перець солодкий
  • 2 ч.л копченої паприки

Приготування

  • Розігріти 2 столові ложки олії на маленькій сковорідці при середній температурі. Підсмажити хліб до золотистого кольору, один раз перевернувши.

  • Викласти перець, помідори та часник у чашу кухонного комбайну чи блендера; закрити кришкою. Молоти на високій швидкості 30 секунд. Додати мигдаль, підсмажений хліб, спеції та оцет. Зняти кришку блендера і на помірній швидкості поступово додати решту олії, вимішати. Закрити блендер. Змішати на високій швидкості до однорідної суміші.

  • Поставити у холодильник принаймні на 30 хвилин, або до подачі, щоб смаки змішалися.