Суп з пастою Орзо шавлією та червоно білою квасолею
Тенденції в Смаках

Суп з пастою Орзо, шавлією та червоно-білою квасолею

Цей сільський ситний середземноморський суп має кремову текстуру та наповнений білком завдяки червоно-білій квасолі, яку також називають борлотті та яка робить страву поживною. Насичений смак суп отримує завдяки основі з соусу софріто, шавлї та вину Альбаріньйо ( різновид іспанського фруктового, дуже ароматного вина).
  • 14

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 склянка грубо нарізаної панчетти*
  • 1/3 склянка пасти орзо, невареної
  • 2 ч.л Червоний перець солодкий
  • 1 ч.л шавлії
  • 1/2 ч.л Чилі гострий
  • 2 склянки нарізаної листової капусти
  • 1 склянка нарізаної цибулі
  • 1 склянка нарізаної моркви
  • 1/2 склянка нарізаної селери
  • 3 зубчики часнику, нарізаного
  • 1 ч.л Lemon pepper bag jar
  • 1 склянка вина Альбаріньйо або іншого білого сухого вина
  • 4 склянки (1,14 л) курячого бульйону
  • 400 r червоно-білої квасолі (борлотті), відцідженої

Приготування

  • Варити і помішувати панчетту у 5-літровій каструлі при середній температурі близько 4 хв., або доки вона не стане коричневого кольору. Додати цибулю, моркву, селеру та часник; варити, помішуючи ще 6-8 хв. доки овочі не пом’якішують.

  • Додати решту інгредієнтів, окрім листової капусти. Довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімального, закрити кришкою та кип’ятити протягом 20 хв., або доки овочі не зм’якнуть, час від часу помішувати.

  • Відкрити кришку, щоб випустити пар і збити в блендері 1 склянку супу на великій швидкості до однорідної консистенції. Вилити пюре назад до каструлю. Додати до супу листкову капусту. Кип’ятити без кришки протягом 10 хв., або доки капуста не зм’якне, і суп трохи не загусне. Час від часу помішувати. Подавати у тарілках для супу. Прикрасити тонкими смужками цедри лимону та натертим сиром Азіаго* або разом з Азіаго Кростіні* (рецепт подано нижче), за бажанням.