час приготування
Інгредієнти
Розігріти духовку до 180 °С. Для приготування торта, намастити дно і сторони 22 см круглої форми для тортів антипригарним кулінарним спреєм. Вистелити на дно форми пергаментний папір.
Злегка збити яєчні білки в ємкості середнього розміру електричним міксером на високій швидкості. Збити борошно, цукор, сметану, розтоплене вершкове масло, суміш матча і розпушувач у великій мисці електричним міксером на низькій швидкості для розмішування. Збивати на середній швидкості 2 хвилини. Акуратно перемішати з яєчними білками. Вилити тісто в підготовлену форму.
Випікати 25-30 хвилин або доки зубочистка, встромлена посередині, не вийде чиста. Остудити торт у формі протягом 10 хвилин. Дістати з форми; дати повністю охолонути на решітці.
Для приготування глазурі перемішати цукор в киплячій воді у великій мисці до розчинення; дати охолонути. Додати порошок безе; збивати електричним міксером на низькій швидкості до звичайного розмішування. (При використанні стаціонарного міксера, використовуйте насадку-вінчик). Збивати на високій швидкості до формування пружної маси. Обережно перемішати лопаткою з кремовим зефіром і екстрактом лимона до отримання однорідної маси.
Розрізати торт навпіл горизонтально, щоб сформувати 2 тонких шари. Покласти один шар на блюдо і намастити лимонним мармеладом. Зверху покласти другий шар торта. Вкрити верх і боки торта глазур’ю. За бажанням, злегка притрусити тертою цедрою лимона.