Фондю моле із перцями чилі
Тенденції в Смаках

Фондю моле із перцями чилі

Перці чилі надають цьому мексиканському десертному соусу особливий аромат димку. Солодко-гіркий і напівсолодкий шоколад, арахісове масло та тепла кориця роблять цей соус насиченим, соковитим доповненням до солодких чуррос, свіжих фруктів або печива.
  • 45Хв

    час приготування

  • 11

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 4 великих сушених чилі гуахільо, очищених від насіння
  • 1/4 ч.л Перець чилі
  • 1/2 ч.л смаженого кунжуту
  • 4 сушених чилі де арбол, очищених від насіння
  • 1/2 склянка густих вершків
  • 2 ст.л легкого кукурудзяного сиропу*
  • 100 r солодко-гіркого шоколаду, крупно нарізаного
  • 100 r молочного шоколаду, крупно нарізаного
  • 1/4 склянка меляси або темного рому
  • 4 ч.л арахісового масла
  • 1 ч.л Кориця мелена

Приготування

  • Розігріти каструлю на середньому вогні протягом 2 хвилин. Додати перці чилі, обсмажувати по 30 секунд з кожної сторони, доки шкурка перцю не почне здуватися та змінювати колір. Дати каструлі трохи охолонути. Додати 2 чашки води, щоб вона покрила чилі. Довести до кипіння. Зменшити температуру та варити на повільному вогні протягом 30 хвилин, доки чилі не стануть м’якими.

  • Вийняти чилі кухонними щипцями та покласти у блендер. Додати 1/2 чашки рідини, у якій варився чилі, накрити кришкою. Збити суміш на високій швидкості. Вилити рідину з каструлі.

  • Протерти чилі через сито з великими отворами в каструлю. Додати вершки та кукурудзяний сироп. Довести до кипіння на середньому вогні, час від часу помішуючи. Зняти з вогню. Додати останні інгредієнти, перемішувати, доки шоколад повністю не розтане і суміш не стане однорідною. Посипати смаженим кунжутом.