час приготування
Інгредієнти
Для приготування маринаду в невеликій мисці змішайте олію, оцет, лимонний сік, суміш спецій і морську сіль. Покладіть курку у великий поліетиленовий пакет, що закривається, або скляну посудину. Додайте маринад; щоб він вкрив курку. Покладіть у холодильник щонайменше на 1 годину для кращого смаку.
Тим часом, щоб приготувати йогурт тахині, змішайте всі складники в невеликій мисці до отримання однорідної маси. Накрийте кришкою. Покладіть у холодильник до подавання на стіл.
Для приготування заправки з огірків і редиски у великій мисці змішайте олію, лимонний сік, м’яту, морську сіль, часник і перець. Додайте огірок, редиску й зелену цибулю; ретельно перемішайте. Покладіть у холодильник до подачі на стіл.
Витягніть курку з маринаду. Вилийте маринад, що залишився. Покладіть курку на вистелене фольгою деко.
Запікайте курку в попередньо розігрітій до 230°С духовці протягом 15-20 хвилин або до готовності. Поріжте курку на тонкі скибочки. Подавайте на піті з салатом, нарізаною м’ятою, йогуртом тахині та заправкою з огірком і редискою.