Час підготовки
Інгредієнти
Для карамельного соусу, помістити коричневий цукор, вершки, масло та морську сіль у каструлю середнього розміру на середню температуру. Готувати та ніжно помішувати вінчиком доки соус не загусне, приблизно 6-7 хвилин. Обережно домішати оцет та ванільний екстракт. Постійно помішуючи, готувати протягом 2 хвилин, або поки соус не почне липнути до ложки. Відставити з плити.
Для приготування яблучних млинців, змішати борошно, молоко, яйце, 2 столові ложки розтопленого масла, гранульований цукор, ванільний екстракт, харчову соду та морську сіль вінчиком у середнього розміру посудині до однорідної маси.
За допомогою круглої форми для вирізання печива діаметром 5 або 6 см вирізати серцевину кожного яблука, щоб утворилися яблучні кільця. Дрібно нарізати серединки яблук, вибираючи серцевини та насіння. Викласти яблучні кільця та нарізані яблука у велику посудину. Додати лимонний сік, корицю та мускатний горіх, перемішати.
Розігріти гриль планча (плоский чавунний лист) до температури вище середньої. Змастити поверхню грилю 1 столовою ложкою розтопленого масла. Викласти порізані яблука на гриль. Готувати і помішувати поки яблука не набудуть коричневого кольору, приблизно 2 хвилини. Відсунути нарізані яблука вбік на грилі. Знову намастити гриль розтопленим маслом. Викласти яблучні кільця на гриль. Готувати до досягнення золотистого кольору та м’якої консистенції, приблизно 1-2 хвилини з кожного боку. (Залежно від розміру грилю, можливо доведеться готувати яблука порціями, або спочатку приготувати нарізані яблука, а потім – кільця). Насипати нарізані яблука в центр кожного кільця. Вилити 1-2 столові ложки тіста для млинців прямо на нарізані яблука в центрі кожного яблучного кільця. Готувати 1-2 хвилини з кожного боку, або до золотистого кольору, перевертати, коли тісто буде братися.
Для подачі викласти по 2 яблучні млинці на тарілку і полити приблизно 2 столовими ложками хересового карамельного соусу . Зверху викласти збиті вершки за бажанням. (Соус, який залишився закрити і зберігати у холодильнику до наступного використання).