Інгредієнти
Для приготування яловичого шашлику у великій мисці змішайте мірін, соєвий соус, саке, цукор, кунжутну олію і суміш спецій до утворення однорідної маси. Залиште 1/3 склянки для глазурі. У миску з маринадом, що залишився, покладіть яловичину так, щоб він добре накрив м’ясо. Покладіть у холодильник на 1 годину.
Тим часом, приготуйте глазур, змішавши в невеликій каструлі кукурудзяний крохмаль і воду до отримання однорідної маси. Додайте до залишеного маринаду. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння на середньому вогні. Заберіть із вогню. Помішуйте, доки він не почне потрохи загусати. Відкладіть
Для приготування салату із брюссельської капусти у великій мисці змішайте оцет, цукор, мірін, кунжутну олію і морську сіль. Додайте брюссельську капусту, радіккіо і перець; ретельно перемішайте. Посипте кунжутом. Накрийте кришкою. Покладіть у холодильник щонайменше на 30 хвилин або до готовності для подавання на стіл.
Нанизайте яловичину на шампури в зигзагоподібному порядку. Вилийте решту маринаду. Готуйте над помірно сильним вогнем 6-8 хвилин або до бажаного ступеня готовності, періодично перевертаючи і змащуючи глазур’ю. Подавайте яловичий шашлик із салатом із брюссельської капусти. додатково посипайте сумішшю спецій. За бажання, можна подавати з вареним рисом.