Default
Тенденції в Смаках

Японська домашня приправа фурікаке

Кулінарні хитрощі:

Пластівці боніто- це пластівці із сухого копченого боніто, риби з сімейства тунця. Використовується в японській кухні для додавання солоного смаку до супів, бульйонів, соусів, локшини і страв з овочів.

Норі – це сушені листки водорості, що використовуються як обгортка для суші та гарнір для супів і локшини.

Купуйте пластівці боніто та норі в деяких супермаркетах з інгредієнтами світових кухонь, на спеціалізованих азійських ринках або через інтернет.

Використовуйте домашню японську приправу фурікаке для приготування шиітаке і беконово-рисових кульок із гострим імбирним соусом та курячо-рисових кульок із кунжутом і 7 спеціями та кімчі швидкого приготування.

  • 5Хв

    Час підготовки

  • 6

    Інгредієнти

Інгредієнти

96

(14 чайних ложок)

Порцій

  • 50 r кунжуту
  • 25 r чорного кунжуту
  • 2 ст.л пластівців боніто
  • 3 листки норі (сухі водорості) без приправ
  • 2 ч.л цукру
  • 2 ч.л Морська сіль

Приготування

  • Підсмажуйте кунжут у сухій сковороді на середньому вогні, час від часу помішуючи, приблизно 2 хвилини або доки злегка не підрум’яниться. Перекладіть у миску і залиште до повного охолодження.

  • Покладіть кунжут, пластівці боніто, норі, цукор і морську сіль у кухонний комбайн. Подрібнюйте до отримання однорідної суміші.

  • Зберігайте у щільно закритій банці у прохолодному сухому місці до 1 місяця.