Default
Тенденції в Смаках

Західноафриканський соус "суя"

Підсильте аромат будь-якої страви миттєво за допомогою цієї легкої західноафриканської приправи. Суміш спецій суя надає горіхової димності цьому домашньому соусу, збалансованому прохолодним вершковим кокосовим молоком та солодким медом. Подавати його можна як діп-соус до м'яса та овочів на грилі або до страв з локшиною.

Кількість порцій: 10 (по 2 ст.л.)  або 1 1/4 склянки 

Інформація про поживну цінність на порцію: 866 калорій, жирів всього 6 г, насичених жирів 3 г, холестерину 0 мг, натрію 240 мг, вуглеводів 6 г, волокна 1 г, білки 2 г, загальний вміст цукрів 4 г

  • 5Хв

    Час підготовки

  • 3

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 3/4 склянки кокосового молока
  • 2 ст.л меду
  • 3/4 склянки Західноафриканська суміш спецій суя

Приготування

  • Змішайте кокосове молоко і мед в середній мисці дротом. Додайте суміш спецій суї і збийте.

  • Зберігати в герметичній тарі в холодильнику до 1 тижня. Використовуйте для приготування Смажені овочеві коржі з соусом суя. Також чудово підходить для приготування соусу для м’яса та овочів на грилі або до локшини.

  • Кулінарні поради: Суміш спецій суя - це основна приправа в Західній Африці, особливо в нігерійській кухні. Приправа суя зазвичай складається з імбиру, гострого порошку чилі та меленого обсмаженого арахісу, вона додає стравам поживність та середній рівень гостроти. Горіхова, ароматна суміш зазвичай використовується для заправки яловичих та курячих шашликів, але також чудово підходить для баранини та риби. Вона може бути використана в маринадах, соусах та підливах. Використовуйте соус cуя як діп соус для грильованих овочів, таких як спаржа, червоний перець, цибуля та брокколі. Зробіть швидкий холодний салат з локшиною та соусом cуя. Перемішайте соус cуя з вареними, охолодженими макаронами, соєвим соусом і прикрасьте зверху нарізаною зеленою цибулею. Додайте подрібнену . Використовуйте соус cуя для створення димчатої, гострої, горіхової страви. Додайте до смажених овочів з імбиром і часником і подайте до рису. Додавайте соус соя на завершальному етапі готування реберець на грилі.