Default
Тенденції в Смаках

Західноафриканська суміш спецій "суя"

Горіхова з присмаком диму і приємною гостротою, ця домашня суміш спецій визначає одну з найпопулярніших вуличних страв Західної Африки - шашлик суя. Зробити це зовсім легко - просто змішайте в кухонному комбайні арахіс і приправи до отримання дрібного і розсипчастого стану. Використовуйте для натирання курячих крилець або улюбленого м'яса на грилі та овочевих шампурів. Додавайте в маринади, соуси та заправки або посипайте приправою cуя зверху ваші улюблені овочі смажені чи на грилі, рис, локшину та інше.

Кількість порцій: 12 (по 1 ст.л.) або 3/4 склянки

Інформація про поживну цінність на порцію: 43 калорій, жирів всього 3 г, насичених жирів 0 г, холестерину 0 мг, натрію 197 мг, вуглеводів 2 г, волокна 1 г, білки 2 г, загальний вміст цукрів 0 г

  • 5Хв

    Час підготовки

  • 7

    Інгредієнти

Інгредієнти

Приготування

  • Помістіть усі інгредієнти в чашу кухонного комбайна. Збивайте до дрібного подпомелу.

  • Зберігати суміш спецій у герметичній тарі в холодильнику.

  • Кулінарні поради: Суміш спецій суя - це основна приправа в Західній Африці, особливо в нігерійській кухні. Приправа суя зазвичай складається з імбиру, гострого порошку чилі та меленого обсмаженого арахісу, вона додає стравам поживність та середній рівень гостроти. Горіхова, ароматна суміш зазвичай використовується для заправки яловичих та курячих шашликів, але також чудово підходить для баранини та риби. Вона може бути використана в маринадах, соусах та підливах. Спробуйте цю суміш спецій суї в наших рецептах для Крильця на грилі з соусом cуя, Західноафриканський соус cуя та Смажені овочеві коржі з соусом cуя. Суміш спецій суя можна використовувати як «сухий діп-соус» для шашликів з яловичини або курки, креветок на грилі або смажених овочів, щоб надати додатковий присмак та текстуру. Смажте брокколі з часником і оливковою олією. Приправте сумішшю спецій суя одразу після смаження для отримання димчастого, гострого, горіхового смаку.