Сирна паска з цукатами
До свят та особливих подій

Сирна паска з цукатами

  • 9

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1 кілограм сиру
  • 500 мл жирних вершків
  • 1 склянка дрібного цукру
  • 300 r вершкового масла
  • 4 жовтки
  • 1 щіпка ванільного цукру
  • 1 ч.л Приправа до випічки та десертів
  • 1/2 склянка цукатів (лимонні, апельсинові), дрібно нарізаних
  • 2 ст.л родзинок

Приготування

  • Сир загорнути в марлю і покласти на 5-6 год під гніт, щоб видалити зайву вологу. Потім двічі протерти його через сито.

  • Половину вершків відлити в невелику миску, додати жовтки. Решту вершків підігріти в сотейнику, не доводячи до кипіння, збити вінчиком. Продовжуючи збивати, додати вершки з жовтками і варити на маленькому вогні, не даючи кипіти, доки вершки не загуснуть. Зняти з вогню і остудити.

  • Вершкове масло розтерти з цукром. У протертий сир додати вершки, масло з цукром, ванільний цукор та приправу до випічки та десертів Kamis. Збити міксером до утворення пишної однорідної маси.

  • Ізюм ретельно промити. Додати родзинки і цукати в сирну масу; ретельно перемішати.

  • Вистлати внутрішню частину форми для паски трохи вологою марлею, щоб потім було легко вийняти паску з форми. Дуже щільно заповнити форму сирною масою, прикрити блюдцем і поставити в холодильник на ніч.

  • Вийняти паску з холодильника, перевернути на тарілку. Спочатку зняти форму, потім марлю.