Горіховий торт з шоколадною глазур’ю та спеціями
До солодких страв і напоїв

Горіховий торт з шоколадною глазур’ю та спеціями

  • 1год

    час приготування

  • 10

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 130 r борошна
  • 2 ч.л Приправа до випічки та десертів
  • 300 r згущеного молока
  • 100 r шоколаду
  • 5 яєць
  • 130 r молока
  • 200 r цукру
  • 250 r грецьких горіхів
  • 140 мл вершків
  • 1 ст.л оливкової олії

Приготування

  • Відокремити жовтки від білків. Збити білки з цукром, до густої піни.

  • Подрібнити горіхи. У миску налити молоко, додати борошно, жовтки, горіхи, оливкову олію та 1 чайну ложку приправи до випічки та десертів. Добре збити.

  • Змішати білки з тістом. Змастити форму для запікання олією, вилити туди перемішане тісто. Поставити в, попередньо нагріту до 190 °С, духовку і запікати 45 хвилин.

  • Коли торт охолоне, розрізати його на 2 частини. Одну з частин змастити гущеним молоком. Накрити зверху іншим коржем.

  • Для приготування глазурі, в каструлі змішати вершки, шоколад та 1 ложку приправи до випічки та десертів. Поставити на вогонь і трохи проварити . Полити цією глазур’ю торт. Смачного!