Пахлава
Кухні світу

Пахлава

  • 2год

    час приготування

  • 16

    Інгредієнти

Інгредієнти

Приготування

  • Готову пахлаву розрізати на прямокутники. Викласти на блюдо і полити сиропом.

  • Розділити тісто на 12 частин. Кожну частину тонко розкачати .

  • Змастити деко вершковим маслом. Покласти туди пласт тіста. Добре змастити його олією.

  • Для приготування начинки, дрібно порізати лісові горіхи і мигдаль. Змішати їх з цукровою пудрою, мускатним горіхом і приправою до випічки та десертів..

  • Викласти невелику частину начинки на тісто.

  • Ще один пласт тіста змастити вершковим маслом і покласти на начинку, змащеною стороною вниз. Зверху цей пласт змастити знову олією та викласти на нього ще частину начинки. Таким же чином викладати решту пластів тіста і начинки.

  • Останній пласт змазати олією. Зробити надрізи у вигляді прямокутників.

  • Пахлаву випікати 40 хвилин, при температурі 190 °С.

  • Для приготування сиропу, видавити сік лимонів і апельсинів в каструлю та покласти туди їх цедру. Додати корицю, цукор і воду. Варити на повільному вогні 5 хвилин. Остудити і процідити через сито.