Сінгапурське Карі
Кухні світу

Сінгапурське Карі

  • 35Хв

    час приготування

  • 14

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2 ст.л оливкової олії
  • 50 r кокосової крем-пудри
  • 400 r свіжих або консервованих абрикосів
  • 1 середній банан
  • 50 r ізюму
  • 25 r хлоп’їв мигдалю, підсмаженого
  • 450 r курячих грудок без кісточок та шкіри, нарізаних кубиками
  • 1 середня цибулина, дрібно нарізана
  • 1 ст.л Карі
  • 225 r консервованих шматочків ананаса у власному соку; сік, злитий у чашку до 300 мл.
  • 200 мл молока
  • 1 ч.л томатної пасти
  • 5 стручків кардамону
  • 1/4 ч.л Морська сіль

Приготування

  • Нагріти олію у великій сковороді і обсмажити курку з цибулею. Додати Карі і помішувати протягом декількох секунд. Змішати попередньо заготований ананасовий сік з молоком і залити курку з цибулею. Додайте томатну пасту, трохи помішайте. Додайте кардамон , морську сіль і доведіть до кипіння.

  • Варити на повільному вогні, не накриваючи кришкою на помірному вогні протягом 20 хвилин або доки курка не стане м’якою, а рідина не зменшиться в два рази. Додати кокосову крем-пудру і розмішати до повного розчинення.

  • Крупно нарізати абрикоси та банан. Обережно вмішати в карі, разом із шматочками ананаса, родзинками і хлоп’ями мигдалю. Готувати на високому вогні, через 1-2 хвилини подавати.