Маринованний перець чилі
Основний інгредієнт

Маринованний перець чилі

  • 55Хв

    час приготування

  • 12

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 6-8 шт. червоного гострого переця чилі
  • 2 ч.л цукру
  • 2 ч.л коріандру горошком
  • Винний (білий) оцет
  • 3 гілочки зелені кінзи
  • 3 гілочки зелені кропу
  • 1 гілочка зелені м’яти
  • 1 голівка Часнику
  • 1 ч.л Морська сіль
  • (7-9 горошин)
  • 2-3 шт. Лаврове листя
  • 1-2 гвоздики

Приготування

  • З зелених гілочок кінзи, м’яти, кропу обірвати всі листочки (в маринад не треба використовувати стебла).

  • Часник розділити на часточки, не очищаючи їх

  • Перці скласти в каструлю і залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 3-4 хвилини. Потім вогонь вимкнути і витримати перці під кришкою протягом 15 хвилин

  • Банку обов’язково залити крутим окропом з чайника, хоча б на 15 хвилин. Або стерилізувати будь-яким доступним способом

  • У каструлю налити 0.5 літра води. Кинути у воду: морську сіль, цукор, коріандр, суміш перців, гвоздику, лавровий лист, часточки часнику і всю зелень

  • Довести маринад до кипіння і влити 100 мл виноградного оцту, краще з білого винограду. Кип’ятити 2-3 хвилини, потім зняти каструлю з вогню і дати постояти маринаду 15 хвилин

  • У стерилізовану банку на саме дно викласти з маринаду всю зелень і часник. Обережно витягнути з каструлі зварені гострі перці, намагаючись не пошкодити їх, і укласти в банку. Залити в банку маринад, щоб у банку потрапили всі горошини коріандру, суміш перців, гвоздика

  • Акуратно тупим кінцем вилки притиснути стручки перцю всередині банки, щоб стручки залишилися цілими, і з них вийшло максимум повітря. Залити банку маринадом під саму кришку і відразу закупорити кришкою. Помістити банку в тепле місце і залишити до повного охолодження