Батончики з чорного шоколаду із журавлиною та насінням амаранту
Тенденції в Смаках

Батончики з чорного шоколаду із журавлиною та насінням амаранту

Це надзвичайно смачні батончики з амарантом, стародавньою зерновою культурою, у поєднанні з хрусткими кеш’ю, підсмаженим вівсом та журавлиною. Стружка кокосу, ароматні спеції та ванільний екстракт збалансовує смак темного шоколаду та карамельного соусу.
  • 35Хв

    час приготування

  • 14

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2 1/2 склянка пластівців темного шоколаду, поділити
  • 1/2 склянка солоних горішків кеш’ю, подроблених
  • 1/2 склянка вівсяних пластівців швидкого приготування, підсмажених
  • 1/4 ч.л Морська сіль
  • 1 склянка жирних вершків
  • 1/3 склянка розігрітого карамельного соусу "Дульсе де Лече"*
  • 1 склянка кленового сиропу
  • 1/2 склянка меду
  • 1 склянка м’якого мигдалевого масла
  • 4 ч.л Приправа до кави та десертів
  • 3 ч.л ванільного екстракту*, поділити
  • 1/2 склянка насіння амаранту, поділити
  • 1 склянка несолодженої кокосової стружки
  • 1/2 склянка висушеної журавлини, або вишні, грубо нарізаної

Приготування

  • Помістити шоколадні кусочки в пластиковому пакеті із застібкою, або у вакуумному контейнері в морозильну камеру.

  • Змішати кленовий сироп і мед у середнього розміру посудині. Довести до кипіння при середній температурі. Зменшити температуру і дати покипіти 5-6 хв. Зняти з плити. Додати мигдалеве масло, 3 ч.л.приправи до кави та десертів і 2 ч.л. ванільного екстракту; добре вимішати. Відставити.

  • Розігріти велику сковорідку до середньої температурі. Додати 2 столові ложки насіння амаранту; накрити кришкою і готувати приблизно 30 секунд доки більшість зерен не вистрілить. (Вистрілені зерна виглядатимуть як трохи більші білі намистини). Одразу ж пересипати у велику ємкість. Повторити із рештою амаранту. (Повинно вийти приблизно 2 склянки амаранту, що вистрілила). Додати кокосову стружку, журавлину, кеш’ю, підсмажені вівсяні пластівці та морську сіль у ємкість з насінням амаранту, добре вимішати. Додати суміш з мигдалевим маслом, перемішати всі інгредієнти. Дати суміші трохи охолонути. Вмішати заморожені шоколадні кусочки. Легко притиснути суміш з амарантом до дна вистеленого фольгою деко 33х23 см, так, щоб фольга виходила за край деко. Помістити деко в холодильник.

  • Тим часом довести вершки до кипіння у невеликій каструлі. Вмішати по 1 чайній ложці приправи до кави та десертів і ванільного екстракту. Вилити зверху на 1 1/2 склянки шоколадних шматочків у невеликій жаростійкій посудині. Дати постояти 10 хвилин, потім розмішати до однорідної маси. Рівним шаром полити шоколадним соусом охолоджений десерт з амаранту. Поставити у холодильник на 2-3 години, доки шоколад не затвердне.

  • Тримаючи за фольгу, витягнути десерт з деко на дошку для нарізання. Змастити десерт теплим карамельним соусом "Дульсе де Лече". Дати соусу застигнути. Нарізати десерт шматочками.