Default
Тенденції в Смаках

Глазур з місо й саке до шашличків якіторі

Родзинкою цих шашличків зі свинини – улюбленої страви в ідзакая, – є пікантне червоне місо і маринад із саке з імбиром і часниковим порошком. Приготовані на грилі якіторі зі шматочками свіжої азійської груші та змащені пікантною глазур'ю пропонують неперевершений баланс хрусткої текстури та солодких, пряних смаків.

  • 20Хв

    Час підготовки

  • 15Хв

    час приготування

  • 15

    Інгредієнти

Інгредієнти

12

(по 1 шпажці)

Порцій

  • 1/4 склянка міріну
  • 1/4 склянка саке
  • 3 ст.л червоного місо
  • 2 ст.л соєвого соусу
  • 1 ч.л підсмаженої кунжутної олії
  • 1 ч.л часникового порошку
  • 1/2 ч.л Імбир мелений для випічки
  • 1/4 ч.л Перець чилі
  • 2 ст.л спресованого світло-коричневого цукру
  • 2 ч.л кукурудзяного крохмалю
  • 1/4 склянки води
  • 455 грамів свинячої вирізки, порізаної кубиками по 2,5 см.
  • 1 середня азійська груша без шкірки, порізана кубиками по 2,5 см.
  • Бамбукові шпажки довжиною 15 см, змочені водою
  • 2 тонко нарізані зелені цибулини (за бажання)

Приготування

  • Для приготування маринаду у невеликій мисці змішайте мірін, саке, місо, соєвий соус, кунжутну олію, часниковий порошок, імбир і червоний перець до утворення однорідної маси. Залиште ½ склянки маринаду для глазурі. Покладіть свинину у великий пакет, що закривається. Додайте маринад, що залишився, щоб він добре вкрив м'ясо. Покладіть у холодильник на 30 хвилин.

  • Тим часом, приготуйте глазур, збивши вінчиком у невеликій каструлі маринад, що залишився, коричневий цукор, кукурудзяний крохмаль і воду до отримання однорідної маси. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь; кип’ятіть 2-3 хвилини або до легкого загустіння. Заберіть із вогню.

  • Витягніть свинину з маринаду. Вилийте маринад, що залишився. Нанизуйте свинину на бамбукові шпажки, чергуючи із грушею.

  • Покладіть шпажки на гриль на середній вогонь і готуйте по 2-3 хвилини з кожного боку або до бажаного ступеня готовності свинини, рівномірно змащуючи глазур’ю під час готування. Безпосередньо перед подаванням на стіл змастіть готові шпажки глазур'ю, що залишилася. За бажання, можна додатково посипати зеленню цибулі.