Час підготовки
Інгредієнти
Викласти буряк у велику каструлю, налити води стільки, щоб вкрити буряк. Додати оцет або лимонний сік (для того, щоб буряк не втратив колір). Довести до кипіння при високій температурі. Зменшити температуру до середньої; дати кипіти доки буряк не зм’якне, приблизно від 45 хвилин до 1 години. Промити буряк під холодною проточною водою, щоб він охолонув. Висушити і відставити. (Примітка: буряки можна приготувати до 2х тижнів заздалегідь. Не відціджуйте буряки, а почистіть їх і помістіть назад у рідину. Закрийте та зберігайте у холодильнику. Продовжуйте згідно з рецептом).
Тим часом, викласти один засолений жовток, гірчицю, лимонний сік та розмарин у чашу кухонного комбайну або блендера; закрити кришкою. Протерти до однорідної маси. Відкрити центральну частину кришки і на ходу поступово додавати олію, добре вимішати. Приправити морською сіллю та перцем. Закрити та поставити у холодильник до подачі.
Почистити буряк. Нарізати дуже тонкими кружальцями за допомогою спеціального пристрою для нарізки чи у кухонному комбайні. Розкласти буряк тонким шаром на тарілку. Присипати рукколою. Збризнути соусом з жовтком. За допомогою овочерізки тонко нарізати засолений жовток, що залишився на салат, або ж натерти. Посипати зверху нарізаними кеш’ю і меленим перцем за смаком.