Кисло солодкі курячі крильця мариновані у карі ренданг
Тенденції в Смаках

Кисло-солодкі курячі крильця, мариновані у карі ренданг

Ці соковиті, пряні, несмажені курячі крильця спочатку маринують в карі ренданг, потім перемішують у гострому сиропі, що насичений лемонграсом і кафрським лаймом,.
  • 55Хв

    час приготування

  • 10

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 900 r курячих крилець
  • 8 шматочків огірка
  • 1/2 склянка плюс 1 столова ложка карі ренданг, розділити (рецепт далі)
  • 1/2 склянка води
  • 1/2 склянка цукру
  • 3 листка кафрського лайма
  • 3 свіжих тайських чилі «пташине око», тонко нарізати, розділити
  • 1 1/2 ст.л нарізаного свіжого лемонграсу (1,25 см частинки)
  • 2 ст.л соку лайма
  • 1/4 склянка подрібненого арахісу

Приготування

  • Залити крильця 1/2 склянки карі ренданг у великій мисці. Накрити кришкою. Охолоджувати принаймні 2 голини або протягом ночі для додаткового аромату.

  • Викласти курячі крильця в один шар у велику форму для випікання вкриту фольгою, збризканою антипригарною рідиною. Випікати в попередньо розігрітій до 205 ºС духовці 35-40 хвилин до золотисто-коричневого кольору або до готовності, перевертаючи всередині приготування.

  • Тим часом, довести воду, цукор, листя лайма, 2 тонко нарізаних чилі, лемонграс і ще одну столову ложку карі ренданг до кипіння в маленькій каструльці. Зменшити вогонь і варити на повільному вогні 10 хвилин. Охолодити до кімнатної температури. Витягти листя лайма і лемограсу. Додати сік лайма.

  • Викласти крильця у велику миску з сиропом лемонграсу; струсити, добре перемішати. Притрусити одним тонко нарізаним чилі і арахісом. Подавати відразу з шматочками огірка.