Кростата з грушею та барбарисом
Тенденції в Смаках

Кростата з грушею та барбарисом

Все більшу увагу привертає солодко-кислий висушений перський фрукт – барбарис. Підкресліть його схожість з журавлиною у кростаті з грушами, приправленій приправою Kamis до випічки та десертів та чистим екстрактом мигдалю.
  • 30Хв

    Час підготовки

  • 16

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Тісто для кростати:
  • 1/2 склянка гранульованого цукру, поділити
  • 2 ст.л борошна
  • 1 ч.л Приправа до випічки та десертів
  • 1/4 ч.л Морська сіль
  • 1/2 ч.л екстракт мигдалю
  • 1 яйце, легко збите
  • 2 ст.л нарізаного мигдалю
  • 1 1/4 склянка борошна
  • 1/2 склянка мигдалевого борошна
  • 1 ст.л гранульованого цукру
  • 1/4 ч.л Морська сіль
  • 1/2 склянка холодного несоленого вершкового масла, нарізаного кубиками
  • Начинка з груші та барбарису:
  • 3 тугі спілі груші, очищені та нарізані четвертинками
  • 3/4 склянка сушеного барбарису

Приготування

  • Щоб приготувати тісто, викласти борошно, цукор та морську сіль у кухонний комбайн; закрити кришкою. Змішати в пульсуючому режимі. Додати масло; змішати в пульсуючому режимі до грубих грудок. Зняти верхню кришку кухонного комбайну і додати 3 столові ложки крижаної води, змішуючи до утворення тіста. Викласти тісто на присипану борошном поверхню. Місити доки тісто не стане гладким. Сформувати коло в 20 см. Загорнути у поліетиленову плівку. Поставити у холодильник на 1 годину.

  • Розігріти духовку до 220°С. Щоб приготувати начинку, змішати 7 столових ложок цукру, борошно, приправу до випічки та десертів та морську сіль у великій посудині. Додати груші, барбарис та екстракт мигдалю, легко перемішати. Відставити.

  • Між двома листками пергаменту викачати тісто у коло в 30 см. Викласти тісто на деко, викладене пергаментом. Викласти ложкою начинку на середину тіста, розмазати, залишаючи 3,7 см до країв. Загорнути край над фруктами, можна заплести. Змазати кірку збитим яйцем і полити 1 столовою ложкою цукру та нарізаного мигдалю.

  • Пекти кростату на середній висоті в духовці 25-30 хвилин, або поки груші не зм’якнуть а скоринка набуде золотистого кольору. Трохи дати охолонути на деко та повністю - на сітці. Подавати з морозивом чи збитими вершками, за бажанням.