Час підготовки
Інгредієнти
Щоб приготувати тісто, викласти борошно, цукор та морську сіль у кухонний комбайн; закрити кришкою. Змішати в пульсуючому режимі. Додати масло; змішати в пульсуючому режимі до грубих грудок. Зняти верхню кришку кухонного комбайну і додати 3 столові ложки крижаної води, змішуючи до утворення тіста. Викласти тісто на присипану борошном поверхню. Місити доки тісто не стане гладким. Сформувати коло в 20 см. Загорнути у поліетиленову плівку. Поставити у холодильник на 1 годину.
Розігріти духовку до 220°С. Щоб приготувати начинку, змішати 7 столових ложок цукру, борошно, приправу до випічки та десертів та морську сіль у великій посудині. Додати груші, барбарис та екстракт мигдалю, легко перемішати. Відставити.
Між двома листками пергаменту викачати тісто у коло в 30 см. Викласти тісто на деко, викладене пергаментом. Викласти ложкою начинку на середину тіста, розмазати, залишаючи 3,7 см до країв. Загорнути край над фруктами, можна заплести. Змазати кірку збитим яйцем і полити 1 столовою ложкою цукру та нарізаного мигдалю.
Пекти кростату на середній висоті в духовці 25-30 хвилин, або поки груші не зм’якнуть а скоринка набуде золотистого кольору. Трохи дати охолонути на деко та повністю - на сітці. Подавати з морозивом чи збитими вершками, за бажанням.