Default
Тенденції в Смаках

Курячо-рисові кульки з кунжутом і 7 спеціями та кімчі швидкого приготування

Кулінарні хитрощі:

Готуючи рисові кульки, під руками слід мати миску холодної води. Якщо руки стають надто липкими під час формування рисових кульок, змочіть їх у холодній воді і продовжуйте формувати кульки.

Усі складники страви можна підготувати заздалегідь. Готовий рис для суші, курятину і кімчі швидкого приготування й оцтову суміш можна зберігати в холодильнику в окремих герметичних контейнерах до 3 днів. Перед формуванням рисових кульок рис розігрійте. Готуйте і подавайте рисові кульки, як описано в рецепті.

  • 30Хв

    Час підготовки

  • 45Хв

    час приготування

  • 18

    Інгредієнти

Інгредієнти

8

Порцій

  • 350 r рису для суші
  • 275 мл приправленого рисового оцту, окремо
  • 3 ст.л цукру, окремо
  • 1 апельсин, сік
  • 1½ ч.л часникових гранул
  • 1 ч.л Імбир мелений для випічки
  • ¾ ч.л Перець чилі
  • 100 r пекінської капусти, крупно порізаної
  • 50 r японської редьки, порізаної тонкими скибочками
  • 3 зелені цибулини, порізані смужками по 2,5 см.
  • ½ червоного перцю, порізаного тонкими смужками
  • 1¼ ч.л Морська сіль
  • 225 r курячих стегенець без шкіри і кістки, порізаних на кубики по 1 см
  • 1 ст.л японської приправи «Сім спецій» (перейдіть до рецепту)
  • 50 мл рослинної олії, окремо
  • 50 мл майонезу
  • 2 ст.л кунжуту
  • 2 ст.л домашньої японської приправи фурікаке (див. окремий рецепт)

Приготування

  • Зваріть рис для суші відповідно до вказівок на упаковці, використовуючи 575 мл води. Розпушіть виделкою і додайте, вимішуючи, 2 ч. л. рисового оцту та 1 ч. л. цукру. Відкладіть, дайте злегка охолонути, доки готуватимете начинку.

  • Тим часом, для кімчі швидкого приготування у невеликій каструлі доведіть до кипіння решту рисового оцту, цукор, апельсиновий сік, часникові гранули, імбир і подрібнений перець чилі. Заберіть із вогню і повністю остудіть. У середню миску покладіть капусту, редьку, зелену цибулю і червоний перець. Перемішайте з 1 ч. л. морської солі. Налийте на овочі охолоджену оцтову суміш і поки відкладіть.

  • Для приготування начинки з курятини в середній мисці змішайте курятину, японську приправу «сім спецій» і ¼ ч. л. морської солі, що залишилася. У великій сковороді з антипригарним покриттям на помірному вогні розігрійте 1 ст. л. олії. У сковороду додайте курятину та готуйте, час від часу помішуючи, 6-8 хвилин або до повної готовності. Перекладіть курятину в середню миску. Додайте майонез і кунжут та ретельно перемішайте. Дрібно поріжте ¼ готового кімчі, додайте до суміші з курятиною і знову перемішайте.

  • Щоб сформувати рисові кульки, візьміть у долоню близько 1 ст. л. теплого рису і зробіть у ньому глибоку виїмку. Покладіть у виїмку близько 2 ст. л. начинки з курятини. Руками обережно сформуйте рис навколо начинки, утворюючи тістечко шириною близько 8 см і товщиною 2 см або кульку, додаючи ще рису, якщо необхідно закрити виїмку з начинкою. Те саме повторіть із рештою рису і начинкою з курятини.

  • У тій самій сковороді розігрійте решту олії на помірно-сильному вогні. Смажте рисові кульки партіями, приблизно по 3-4 хвилин з кожного боку, або доки вони не стануть золотавими і хрусткими.

  • Для подавання на стіл посипте рисові кульки приправою фурікаке. Перекладіть кімчі, залишивши оцтову суміш. Подавайте рисові кульки з кімчі швидкого приготування і оцтову суміш, що залишилася, для вмокання.