Час підготовки
час приготування
Калорії
Інгредієнти
Для кольорового льоду доведіть 1 склянку води до кипіння в невеликій каструлі на середньому сильному вогні. Додайте квіти синього чаю; помішуйте, поки квіти не наберуть вологи і вода не підфарбовується синім кольором. Процідити через дрібне сито; відкиньте квіти. Змішайте воду блакитної квітки гороху з рештою 5 склянок води у великій скляній мірній чашці, помішуючи, поки добре не змішається. Вилийте суміш у лотки з кубиками льоду. Заморожуйте не менше 4 годин або протягом ночі.
Для сиропу з базиліка та анісу змішайте всі інгредієнти в невеликій каструлі. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Зняти з вогню. Дайте постояти 10 хвилин, періодично помішуючи до розчинення цукру. Процідити суміш через дрібне сито. Остудіть до кімнатної температури. Охолодіть в холодильнику.
Для приготування грейпфрутової комбучі змішайте сироп базиліка та анісу, сік грейпфрута, не ароматизовану комбучу та воду у великій скляній мірній чашці.
Для подачі подробіть кубики колоьрового льоду, використовуючи кухонний комбайн або подрібнювач для льда. Помістіть 3/4 склянки потертого льоду на дно склянки напою. За бажанням помістіть квітку орхідеї в склянку поверх льоду. Додайте шар 1/4 склянки подрібненого льоду.
Змішайте 3/4 склянки грейпфрутової комбучі і 1/4 склянки сільцевої води. Залийте льодом і подайте одразу, щоб показати як напій змінює колір. Повторіть з рештою інгредієнтів, щоб зробити 4 напої.
Кулінарні поради: Комбуча - натуральний ферментований напій родом з Китаю. Нам він більше відомий як чайний гриб. Квітки гороху-метелика (синього чаю) є рідними для Таїланду та інших частин південно-східної азії. Сушені квіти використовуються для забарвлення яскраво-синього кольору чаю. Коли рН настою квітки гороху змінюється (часто додаючи лимонний сік), яскраво-синій колір перетворюється на фіолетовий або пурпуровий. Квіти гороху-метелика можна знайти у багатьох інтернет-магазинах, а також на деяких ринках натуральної їжі.. Для подрібнення кубиків льоду покладіть близько 2 склянки кубиків льоду в кухонний комбайн. Збивайте до бажаної текстури, як правило, від 10 до 20 секунд. Видаліть залишки великих шматочків льоду. Використовуйте одразу. 2 склянки кубиків льоду повинні дати приблизно 2 1/2 склянки подрібненого льоду.