Морквяне морозиво зі спеціями
Тенденції в Смаках

Морквяне морозиво зі спеціями

Це унікальне морквяне морозиво – заморожений варіант Gajar Ka Halwa, традиційного індійського десерту з подрібненої моркви, очищеного вершкового масла, молока, цукру та горіхів. Спеції додають солодкого квіткового аромату до цього освіжаючого десерту
  • 10

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 1/4 склянка цілих горіхів кеш’ю
  • 1 ч.л екстракту ванілі*
  • 1/4 фісташок
  • 3 ст.л очищеного вершкового масла або несолоного масла
  • 6 середніх морквин, очищених і подрібнених (3 чашки
  • 2 склянки незбираного молока
  • 3/4 склянка цукру
  • 3 ч.л Приправа до випічки та десертів
  • 4 яєчних жовтка
  • 2 1/2 склянка густих вершків

Приготування

  • Постійно помішуючи, обсмажити горіхи кеш’ю і фісташки у великій сковороді на середньому вогні протягом 5 хвилин до появи аромату. Висипати зі сковороди і відкласти.

  • Нагріти очищене вершкове масло в неглибокій сковороді на середньому вогні. Висипати моркву і тушкувати, час від часу перемішуючи, протягом 5 хвилин, доки вона не стане м’якою. Додати молоко, 1/4 чашки цукру та 1 чайну ложку приправи до випічки та десертів і готувати протягом 25 хвилин до випаровування більшої частини молока, постійно помішуючи, щоб молоко не підгоріло. Зняти з плити та остудити до кімнатної температури.

  • Яєчні жовтки та 1/2 чашки цукру збивати вінчиком в невеликій каструлі протягом 1 - 2 хвилин до блідо-жовтого кольору і загуснення. Рівномірно влити вершки, постійно помішуючи вінчиком, і варити на середньому вогні протягом 8 - 10 хвилин, доки суміш не загусне. Зняти з вогню.

  • Вилити приготовлену суміш в невелику металеву ємність та додати ванільний екстракт і 2 чайних ложки приправи до випічки та десертів. Потім додати морквяну суміш і обсмажені горіхи, все добре перемішати. Поставити ємність у воду з льодом на 30 хвилин, іноді перемішуючи крем.

  • Вилити в мороженицю (об’ємом мінімум 2 літра). Заморожувати відповідно до інструкцій виробника. Перед подачею заморозити до готовності. При бажанні прикрасити горіхами кеш’ю і фісташками.