Персиково ванільний коктейль брюле
Тенденції в Смаках

Персиково-ванільний коктейль-брюле

У цьому сучасному коктейлі свіжі персики поєднуються з карамелізованими і вершковими смаками, створюючи ідеальний шаруватий напій. «Брюлевання» або горіння ванільного сиропу і шматочків персика – це відмінна техніка для приготування не тільки класичних десертів, але й напоїв.
  • 25Хв

    час приготування

  • 15

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Ванільний сироп-брюле:
  • 3 ст.л лимонного соку
  • 2 склянки кубиків льоду
  • 1 ст.л жирних вершків
  • Приправа до кави та десертів
  • Персикове брюле
  • Ванільний сироп-брюле
  • 3/4 склянка цукру, розділити
  • 1/2 склянка плюс 1 столова ложка води
  • 1 ч.л ванільного екстракту*
  • Персикове брюле:
  • 1 середній персик, нарізати на 8 скибок
  • 1/4 склянка цукру
  • Персиково-ванільний коктейль-брюле:
  • 1 склянка персикового шнапсу

Приготування

  • Для приготування ванільного сиропу-брюле змішати 1/4 склянки цукру і 1 столову ложку води у невеликій каструлі з товстим дном. Варити на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин або доки сироп не набуде темного карамельного кольору. Зняти з вогню. Повільно додати решту 1/2 склянки води. Після того, як суміш припинить парувати додати ще 1/2 склянки цукру. Варити, помішуючи, на середньому вогні, доки цукор не розчиниться. Вмішати ванільний екстракт. Відкласти.

  • Для персикового брюле, викласти скибки персиків і цукор в середню миску поки цукор добре не вкриє персики. Викласти персики в один шар на велику форму для випікання вкриту фольгою. «Брюлювати» або смажити кожну скибку персика з одного боку 3-5 хвилин або доки злегка не зарум’яняться. Відкласти.

  • Для приготування персиково-ванільного коктейлю-брюле, змішати 4 скибки персиків-брюле, персиковий шнапс і лимонний сік у великому шейкері. Зверху викласти лід і густі вершки. Накрити кришкою і струсити доки добре не змішається, охолодити. Перелити в 4 коктейльні келихи. Прикрасити край кожної склянки скибками персиків-брюле, що залишились. Повільно влити приблизно 1/4 склянки ванільного сиропу-брюле на кожну скибку персика і в склянку. (Сироп опуститься на дно склянки.) Зверху присипати приправою до кави та десертів.