Default
Тенденції в Смаках

Пиріг «Баноффі бао» з карамельним соусом

Кулінарні хитрощі:

Печиво Lotus – це торгова марка бельгійського печива Speculoos. Це хрустке печиво має смак карамелі та спецій. Його можна придбати на ринках із делікатесами, в деяких супермаркетах з інгредієнтами світових кухонь або інтернет-магазинах. Якщо немає, можна замінити покришеним імбирним печивом.

Не розкачуйте тісто для бао більше, ніж два рази. Пиріжки бао з надто тугого тіста можуть не підростати належним чином.

Якщо у вас є традиційна бамбукова пароварка, використовуйте її для приготування пиріжків бао. Якщо у вас немає бамбукової пароварки чи парової корзини, можете використовувати металевий друшляк. Крім того, можете зробити пароварку з одноразової алюмінієвої тортівниці. У дні тортівниці зробіть отвори. Покладіть дном догори у велику каструлю, в яку налито 1¼-2 см киплячої води. На каструлю вистеліть пергаментний папір. Покладіть декілька пиріжків баоцзи на пергаментний папір. Накрийте кришкою і готуйте на парі, як вказано в рецепті.

  • 30Хв

    Час підготовки

  • 25Хв

    час приготування

  • 14

    Інгредієнти

Інгредієнти

Пиріжки баоцзи:

  • 225 мл кокосового молока
  • 100 r цукру
  • 2 ст.л кокосової олії
  • 2 ч.л ванільного екстракту
  • 500 грам борошна з розпушувачами

Начинка для пиріжків баоцзи баноффі і карамельний соус:

  • 175 r цукру, окремо
  • 2 ч.л Кориця мелена
  • 3 банани, порізані по діагоналі на скибочки товщиною 1 см
  • 125 r масла, окремо
  • 1 ст.л ванільного екстракту
  • 125 r кокосового молока або подвійних вершків
  • 225 r м’якої сиркової маси
  • 50 мл подвійних вершків
  • 8 шматочки печива Lotus, покришеного

Приготування

  • Для приготування пиріжків бао в середній мисці змішайте кокосове молоко, цукор, кокосову олію і ваніль. Поступово домішуйте борошно до повного розчинення. (Із загустінням тіста вимішуйте борошно руками.) Сформуйте кульку. Накрийте і залиште на 30 хвилин.

  • Розкачайте тісто на злегка посипаній борошном поверхні до товщини 1 см. Ножем виріжте 16 кругів (діаметром 7,5 см). (Зберіть і розкачайте залишки тіста, виріжте круги ще один раз. Пиріжки бао з надто тугого тіста можуть не підростати належним чином.

  • Легенько змастіть круги тіста додатковою кокосовою олією. Складіть кожен круг, не притискаючи. Накрийте вологим кухонним рушником. Залиште на 10 хвилин.

  • Щоб приготувати пиріжки бао, налийте 2,5 см води у велику каструлю. Доведіть до кипіння. Вистеліть парову корзину пергаментним папером. Покладіть декілька пиріжків баоцзи в парову корзину. (Не кладіть надто багато пиріжків, оскільки під час приготування вони збільшуються в розмірах.) Вставте парову корзину в каструлю. Накрийте кришкою і готуйте на парі на середньому вогні протягом 10 хвилин або доки пиріжки не збільшаться в розмірах. Перекладіть пиріжки на решітку, щоб охололи. Те саме повторіть із рештою пиріжків бао.

  • Для приготування начинки для пиріжків бао баноффі і карамельного соусу в невеликій мисці змішайте 2 столові ложки цукру та кориці. Занурте скибочки банана в цукрово-корицеву суміш.

  • У великій сковороді розігрійте половину масла на помірно-сильному вогні. Додайте банани і готуйте, доки вони злегка не підрум’яняться, перевернувши один раз, після чого банани заберіть. Додайте решту масла, цукор і ваніль до тієї самої сковороди, перемішуючи, до розчинення цукру. Готуйте протягом 5 хвилин або доки карамель не набуде золотаво-коричневого кольору. Поступово, помішуючи, додавайте кокосове молоко, потім зніміть карамельний соус із вогню.

  • У великій мисці електроміксером на середній швидкості збийте сиркову масу з ¼ карамельного соусу до однорідного стану. Поступово додавайте подвійні вершки. Збивайте на середньо-високій швидкості протягом 2 хвилин або до утворення повітряної піни. Обережно введіть у начинку баноффі покришене печиво.

  • Після цього акуратно розріжте пиріжки бао. Покладіть повну ложку начинки баноффі для в кожен пиріжок бао. Зверху покладіть скибочки банана і полийте карамельним соусом. Відразу подавайте.