Соус «Самбал»
Тенденції в Смаках

Соус «Самбал»

Самбал - це універсальний соус чилі Південно-Східної Азії, який використовується як приправа до локшини, м'яса, яєць, креветок й овочів під час готування за технологією стір-фрай. Його також використовують в якості солодкої, кислої і пряної столової спеції. У цій версії, чилі, цибуля, часник, лемонграс, оцет і приправи змішують в блендері перед варінням для комбінування смаків.
  • 30Хв

    час приготування

  • 9

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • 2/3 склянка крупно нарізаних червоних чилі фресно
  • 2/3 склянка нарізаної червоної цибулі
  • 6 великих зубчиків часнику, очищених
  • 1 шт. (5см) лемонграсу, нарізаного
  • 3 ст.л рисового оцту
  • 3 ст.л Чилі гострий
  • 5 ч.л цукру
  • 1 ст.л води
  • 2 ст.л рослинної олії

Приготування

  • Покласти усі інгредієнти, крім олії, в кухонний комбайн або чашу блендера; накрити кришкою. Змішувати доки не отримаєте крупну нарізку.

  • Нагріти олію в маленькій каструлі на повільному вогні. Додати пюре самбал; готувати 15 хвилин або доки не відчуєте аромат, а олія спливе на поверхню, час від часу помішуючи.

  • Зберігати в чистій, щільно закритій тарі або банці в холодильнику до 2 тижнів.