Том Коллінз з південним акцентом
Тенденції в Смаках

Том Коллінз з південним акцентом

Освіжаючий варіант класичного коктейлю Том Коллінз з несподіваним смаком простого сиропу із чилі де арбол та червоного солодкого перцю. Свіжа м'ята, кінза і скибочки лайму компенсують гостроту яскравим ароматом трав.
  • 20Хв

    час приготування

  • 14

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Сироп з чилі де арбол:
  • Дроблений лід
  • 1 склянка джина
  • 1 склянка сиропу з чилі де арбол
  • 2 склянки газованої води
  • Для прикраси тонкі скибочки лайма та вишні в лікері
  • 1 склянка води
  • 8 сушених чилі де арбол, очищених від насіння
  • 1 ч.л Червоний перець солодкий
  • 1 склянка цукру
  • Том Коллінз:
  • 2 лайма, розрізаних на 4 частини
  • 8 гілочок свіжої м’яти
  • 4 гілочки свіжої кінзи

Приготування

  • Для сиропу анчо-арбол змішати всі інгредієнти в невеликій каструлі. Довести до кипіння. Зменшити вогонь до середнього та варити на повільному вогні протягом 5 хвилин. Зняти з плити і дати постояти 2 години. Процідити через подвійний шар марлі або фільтр для кави. Закрити кришкою і поставити в холодильник для охолодження. (Цієї кількості сиропу достатньо для 4 коктейлів)

  • Для кожного коктейлю покласти в шейкер 2 шматочки лайму, 2 гілочки м’яти та 1 гілочку кінзи. Притиснути лайм паличкою для помішування напоїв або дерев’яною ложкою, щоб лайм пустив сік. Заповнити шейкер льодом. Додати по 1/4 чашки джина і сиропу анчо-арбол, все добре перемішати, дати охолонути. Налити у високий заповнений льодом келих для напоїв. У кожний келих налити 1/2 чашки газованої води. Прикрасити скибочкою лайма та вишнею. Таким самим чином зробити ще 2 коктейлі.