Торт з зеленим чаєм Матча, вкритий лимонною глазуррю
Тенденції в Смаках

Торт з зеленим чаєм Матча, вкритий лимонною глазуррю

Цей ніжний, солодкий торт отримує свій смак та колір зеленого чаю, завдяки суміші з чаю матча, імбиру і цедри лимона.
  • 55Хв

    час приготування

  • 16

    Інгредієнти

Інгредієнти

  • Торт з зеленим чаєм матча:
  • 1/4 ч.л Приправа до випічки та десертів
  • Лимонна глазур з безе:
  • 3/4 склянка цукрового піску
  • 1/2 склянка киплячої води
  • 1/4 склянка порошку меренга(безе)
  • 1/2 склянка кремового зефіру
  • 1/4 ч.л лимонного екстракту
  • 6 яєчних білків
  • 1 1/4 склянка борошна
  • 1 1/4 склянка цукрового піску
  • 1 склянка сметани
  • 1/4 склянка (1/2 пачки) масла, розтопленого
  • 2 ст.л суміші зеленого чаю матча з імбиром і цитрусом (рецепт дивіться далі)
  • 2 ч.л розпушувача для тіста
  • 1/4 склянка лимонного мармеладу

Приготування

  • Розігріти духовку до 180 °С. Для приготування торта, намастити дно і сторони 22 см круглої форми для тортів антипригарним кулінарним спреєм. Вистелити на дно форми пергаментний папір.

  • Злегка збити яєчні білки в ємкості середнього розміру електричним міксером на високій швидкості. Збити борошно, цукор, сметану, розтоплене вершкове масло, суміш матча і розпушувач у великій мисці електричним міксером на низькій швидкості для розмішування. Збивати на середній швидкості 2 хвилини. Акуратно перемішати з яєчними білками. Вилити тісто в підготовлену форму.

  • Випікати 25-30 хвилин або доки зубочистка, встромлена посередині, не вийде чиста. Остудити торт у формі протягом 10 хвилин. Дістати з форми; дати повністю охолонути на решітці.

  • Для приготування глазурі перемішати цукор в киплячій воді у великій мисці до розчинення; дати охолонути. Додати порошок безе; збивати електричним міксером на низькій швидкості до звичайного розмішування. (При використанні стаціонарного міксера, використовуйте насадку-вінчик). Збивати на високій швидкості до формування пружної маси. Обережно перемішати лопаткою з кремовим зефіром і екстрактом лимона до отримання однорідної маси.

  • Розрізати торт навпіл горизонтально, щоб сформувати 2 тонких шари. Покласти один шар на блюдо і намастити лимонним мармеладом. Зверху покласти другий шар торта. Вкрити верх і боки торта глазур’ю. За бажанням, злегка притрусити тертою цедрою лимона.